Semnificatia culorilor

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.87

nivel: Liceu

Tot ce ne īnconjoară are o culoare, un parfum sau un sunet. Am fost tentaţi deseori să ne īntrebăm care este culoarea care ni s-ar potrivi...şi nu am găsit īntotdeauna răspunsul sau dacă l-am găsit nu am fost īntotdeauna mulţumiţi de el. Se ştie că fiecărei persoane i se potrivesc doar anumite culori...şi asta deoarece fiec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Semnificatia culorilor

Tot ce ne īnconjoară are o culoare, un parfum sau un sunet. Am fost tentaţi deseori să ne īntrebăm care este culoarea care ni s-ar potrivi...şi nu am găsit īntotdeauna răspunsul sau dacă l-am găsit nu am fost īntotdeauna mulţumiţi de el. Se ştie că fiecărei persoane i se potrivesc doar anumite culori...şi asta deoarece fiecare culoare potenţează cāte un tip de personalitate. Iată cāteva din semnificaţiile culorilor:

Roşu -scoate īn evidenţă sensibilităţile observatorului, fiind deci o culoare foarte puternică. De aceea roşul captează foarte repede atenţia. Īn acest caz se recomandă ca persoanele care optează pentru o īmbrăcăminte de această culoare să fie stăpāne pe sine şi nu prea timide. Totodată, roşul este şi culoarea pasiunii, īnsă el nu trebuie folosit īn exces.

Roşu are un efect stimulator general, provoaca, incita la actiune, indeosebi in plan psihomotor, stimulator intelectual. El este o culoare specifica tipului activ, autonom, locomotor, competitiv, operativ.

Rosu simbolizeaza caldura, foc, pasiune, entuziasm si agresiune. El poate mari presiunea sangelui si ritmul respiratiei. Are efectul de a stimula oamenii sa ia decizii in mod rapid si creste sperantele.

Este indicat ca atunci cānd aveţi de dus la capăt un proiect amānat să purtaţi haine de culoare roşie.
Trebuie precizat şi faptul că cuvintele si obiectele care au culoarea roşie sunt imediat observate. Ele sunt deseori utilizate in decorarea interioarelor. Se stie ca īn ceea ce priveşte maşinile exista o corelaţie intre culoarea roşie si rata furturilor. Roşu este o culoare foarte intensa care naste sentimente extreme. Hainele rosii pot da senzaţia de putere, dar şi pe cea de conflict, agresiune.

Culoarea roşie ar trebui folosită doar pentru a sublinia ceva şi nu ca o culoare principală. Incaperile īn care predomină culoarea roşie creează nervozitate. Īn īncaperile īn care se foloseşte doar sporadic roşu oamenii pierd şirul timpului, motiv pentru care se īntalneşte des in cazul casinourilor si barurilor. Şi restaurantele utilizează adesea roşu pentru a-şi atrage clienţii şi pentru a le stimula apetitul.

Rozul -este o culoare care īl face pe cel care īl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantica si afectiva culoare. Totodată, rozul este şi culoarea sexualităţii. Este dealtfel şi simbolul unei iubiri īn tăcere. El are rolul de a calma şi de a īmbuna sentimentele.

Studiile efectuate īn mai multe īnchisori au arătata că atunci cand celulele prizonierilor sunt vopsite in roz, atitudinea agresiva se diminueaza vizibil, dar efectul nu este insă durabil. O expunere mai īndelungată la această culoare poate duce īn final la o explozie de violenţă.De asemenea se spune că rozul decolorat este culoarea care marchează cel mai bine īnceputul marii dezvoltări intelectuale, fiind totodată şi cea mai potrivită culoare īn domeniul investiţiilor.

Verdele -este o culoare excelentă pentru realizări financiare, fiind deci culoarea cāştigului financiar. Verdele are totodată şi un Se spune că persoana care-l poartă e īnclinată să ia iniţiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa.. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta, introspectie.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.