Semiotica - comunicatii mass-media

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.86

nivel: Facultate

"INFORMATIA", vitala informatie, exista permanent in jurul nostru disimulata de cele mai multe ori in lucruri, fapte si acte pe langa care trecem adesea nepasatori, nebanuind macar cum sa folosim ceea ce reprezinta cheia succesului; informatia inteligenta, sau semnele si sistemele de semne necesare comunicarii sub toate formele sale.Semiotica comunicarii de masa devine astfel nu numai astfel o sti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Semiotica - comunicatii mass-media

"INFORMATIA", vitala informatie, exista permanent in jurul nostru disimulata de cele mai multe ori in lucruri, fapte si acte pe langa care trecem adesea nepasatori, nebanuind macar cum sa folosim ceea ce reprezinta cheia succesului; informatia inteligenta, sau semnele si sistemele de semne necesare comunicarii sub toate formele sale.Semiotica comunicarii de masa devine astfel nu numai astfel o stiinta moderna, dar, este si un factor important al intelegerii macrotranzitiei din tara noastra, in care au loc schimbari fundamentale ce vor modifica "nu numai productia si consumul, dar si mentalitatile, practica sociala si traditionala".

Specialistii au situat cele mai vechi mesaje inteligibile odata cu aparitia lui homo sapiens. Atunci apar primele semne (simboluri), primele enunturi-simboluri educationale. Cele mai vechi desene reprezinta mana, poate, fiind perceput ca element separatoriu si definitoriu fata de animale. Cu ajutorul masinii omul putea sa desfasoare activitati care ii permiteau sa supravietuiasca.

In acest mod, reprezentarea mainii poate fi considerata un prim pas al inteligentei, simbol creat inconstient si totodata mesaj care ne asigura ca oamenii in acele timpuri au inceput sa vada, sa faca primele asocieri primare inteligente, practic sa se descopere pe sine.Desenele si picturile din grotele descoperite pe intinsul globului nu reprezinta doar imagini, ele reprezinta schematic (asa cum o fac astazi copii) acte inconstiente incarcate de semnificatie, bizonul pictat reprezenta pentru omul pesterii nu doar o poza ci, poate un intreg spectacol, cu lupte pentru supravietuire, in general experienta sau primele experiente ale omului cu natura.

Un desen devine astfel un simbol care evoca un obiect, o imagine, o idee, o notiune sau un sentiment. Simbolul devine pare dintr-un sistem de semne care construiesc informatia. Un mesaj, intr-un cadru care astazi este din ce in ce mai sofisticat dar care reprezinta in general patratul sau variante ale dreptunghiului.Comunicarea se realizeaza simultan prin transmiterea de semne si semnale (aceste separari nu sunt decat metodologice), semnul reprezentand situatii statice iar semnalul, procesul.Mai multe semne formeaza un cod iar codurile vor fi din ce in ce mai numeroase, sistematizate odata cu evolutia complexa a tuturor ramurilor stiintelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.