Semiologia afectiunilor ortopedico-traumatice

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Anamneza: se stabileste primul contact cu pacientul; este cunoscut din punct de vedere social, educatorial, psihologiciaeste important pentru programele de recuperare.
Varsta orienteaza modalitatile procesului de recuperare locala. Astfel, la tineri repararea tisulara sau formarea calusului este mai rapida decat la varstnici. Ne orienteaza asupra posibilitatilor de a aparea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Semiologia afectiunilor ortopedico-traumatice

Anamneza: se stabileste primul contact cu pacientul; este cunoscut din punct de vedere social, educatorial, psihologiciaeste important pentru programele de recuperare.
Varsta orienteaza modalitatile procesului de recuperare locala. Astfel, la tineri repararea tisulara sau formarea calusului este mai rapida decat la varstnici. Ne orienteaza asupra posibilitatilor de a aparea diferite complicatii determinate de traumatism sau imobilizarea prelungita.

De asemenea, varsta ne da informatii asupra ritmului si intensitatii metodologiei de recuperare. Ea poate diferentia un traumatism: la tineri sunt mai frecvente entorsele si luxatiile; la batrani sunt mai frecvente fracturile. La copil o fractura poate fi incompleta ("in lemn verde"). Profesiunea: si conditiile concrete de munca si viata trebuie cunoscute pentru a aprecia directia principala de orientare a metodologiei recuperatorii, pentru a recastiga capacitatea de munca.

Antecedentele personale: informatii despre intreaga patologie a pacientului, influentand procesele de reparare locala: boli metabolice (diabetul), leziuni preexistente. Ele dau inforatii asupra capacitatii de adaptare la programul recuperator.
Istoricul sechelarului post traumatic cuprinde:
-conditiile in care s-a produs accidentul: cadere accidentala sau in urma unei ameteli ce denota si o afectiune vasculara, vestibulara sau cerebrala;

-tratamentele urmate: interventii chirurgicale, gipsuri, imobilizari;
-evolutia ulterioara a leziunilor initiale;
-aparitia complicatiilor: infectii, tromboflebite.
In cadrul examenului observator se folosesc metode clasice de examinare: inspectie, palpare, masuratori, examenul static si dinamic, abilitatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.