Selectie de personal

7x puncte

categorie: Management

nota: 8.05

nivel: Facultate

Psihologu american J. Walker consideră că: 1( condițiile externe se impun în cazul în care resursele umane necesare organizației trebuie furnizate de către comunitatea în care se află organizația; 2) în interiorul organizației, factorii care influențează nevoile viitoare ale acesteia include condițiile care impun cerințele viitoare ale resurselor umane ( de organizare, planificare și conducere), p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Selectie de personal

Psihologu american J. Walker consideră că: 1( condițiile externe se impun în cazul în care resursele umane necesare organizației trebuie furnizate de către comunitatea în care se află organizația; 2) în interiorul organizației, factorii care influențează nevoile viitoare ale acesteia include condițiile care impun cerințele viitoare ale resurselor umane ( de organizare, planificare și conducere), precum și condițiile create de forța de muncă existentă în prezent și viitor (pe baza cunoștințelor despre fluxul oamenilor în interiorul și în afara organizației).

Toți acești factori conduc spre o previziune care stabilește o linie directoare pentru practica prezentă în ceea ce privește angajarea, transferurile interne, training-urile și dezvoltarea carierei pe termen lung a resurselor umane la nivelul organizațional.

Procesul de planificare a resurselor umane trebuie să fie configurat și în funcție de capacitatea organizației de a atrage noi angajați și de a-i păstra ca membri activi și performanți. Recrutarea constitutuie, în principiu, una dintre preocupările majore ale managementului în domeniul resurselor umane, iar din punctul de vedere al planificării resurselor umane este o condiție esențială pentru asigurarea unui permanent influx de sânge proaspăt.

2.Recrutarea de personal
Recrutarea este una dintre cele mai importante activități pe care specialiștii în resurse umane le desfășoară în cadrul organizației și presupune asigurarea resurselor umane necesare organizației. Principalul scop al activităților de recrutare este acela de a atrage un număr suficeint de posibili candidați corespunzători, care să candideze la posturile libere din cadrul organizației.

Pentru ca practicile de recrutare să fie sistematice, consecvente și să răspundă necesităților interne, la nivel organizațional trebuie elaborate planuri și proceduri de recrutare. Abordarea sistematică și pe baza unor proceduri clare reprezintă o condiție importantă pentru eficiența activității de recrutare în raport cu costurile.

Tendințele contemporane de pe piața muncii (evoluția tehnologică, globalizarea și schimbările în organizarea muncii), dar mai ales externalizarea – subcontractarea unor servicii specializate unor furnizori externi – și internaliazarea – folosirea personalului unor agenții specializate și a muncitorilor temporari – impun folosirea unor strategii de recrutare diferențiate.

După definirea postului și după specificarea caracteristicilor candidatului ideal, sunt necesare câteva acțiuni pentru atragerea candidaților (de exemplu, formularea anunțului de recrutare). Există mai multe surse posibile de candidați care sunt folosite în mod obișnuit de organizații, cum ar fi: reclama, angajații care recomandă candidați, firmele de recrutare, agențiile de forță de muncă și șomaj.

Eforturile făcute pentru a recruta candidați buni ar trebui să se bazeze pe cunoștințele, abilitățile, deprinderile și alte carcteristici personale care sunt cerute de postul respectiv. Dacă toate acestea sunt specificate în prealabil, eforturile organizației pot fi direcționate către alegerea candidaților potriviți și, prin aceasta, cresc șansele unei recrutări eficiente.

La baza oricărui anunț de angajare se află specificațiile de personal și fișa postului respectiv. Formularea anunțurilor de recrutare nu trebuie doar să informeze asupra principalelor caracteristici ale postului vizat, ci și să-i atrgă pe potențialii candidați.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.