Segmentarea

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Acest lucru se datoreaza relatiei pret-beneficiu care devine mai favorizanta pentru ambii parteneri, pe masura cresterii beneficiilor. Prin proiectarea unor produse mai apropiate de nevoile consumatorilor, producatorii pot desfasura activitati la fel de rentabile sub aspectul asigurarii profiturilor.Segmentarea este o prima etapa esentiala in majoritatea activitatilor de marketing. Identificarea g[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Segmentarea

Acest lucru se datoreaza relatiei pret-beneficiu care devine mai favorizanta pentru ambii parteneri, pe masura cresterii beneficiilor. Prin proiectarea unor produse mai apropiate de nevoile consumatorilor, producatorii pot desfasura activitati la fel de rentabile sub aspectul asigurarii profiturilor.Segmentarea este o prima etapa esentiala in majoritatea activitatilor de marketing. Identificarea grupului-tinta si cunoasterea nevoilor acestuia permite pozitionarea corecta a produsului pe piata pentru captarea atentiei grupului si adoptarea unei strategii promotionale adecvate, prin proiectarea unor reclame atractive pentru clientela produsului.

Astfel, cunoscand unde isi fac cumparaturile membrii grupului-tinta se poate dezvolta o strategie de distributie si, de asemenea, cunoscand evaluarea pretului considerat a fi corect se poate dezvolta o strategie de stabilire a preturilor.
Una din cele mai interesante evolutii din domeniul segmentarii pietelor o reprezinta dezvoltarea actuala a bazei de date a marketingului. Cu ajutorul detaliilor despre achizitiile consumatorilor, stilul de viata si comportamentul acestora pot fi abordate segmente din ce in ce mai mici.

Scopul segmentarii pietelor este definirea unei imagini mentale a clientului ideal pentru o anumita companie. Toata planificarea activitatilor companiei ar urma sa ia in calcul caracteristicile acestui client ideal. Dimensiunea segmentelor este variabila in functie de:Segmentarea determina cresterea profitabilitatii atunci cand valoarea imbunatatirilor perceputa de consumator este mai mare decat costurile producerii acestora. Pietele pot fi segmentate in functie de mai multi factori astfel: pe baza datelor demografice (varsta, venit, dimensiunile familiei, ocupatie), pe baza datelor psihografice (tipar comportamental, atitudini, asteptari), pe baza datelor geografice (in functie de zona in care locuiesc consumatorii) sau pe baza considerentelor comportamentale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.