Secretul unei expriamari reusite

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.71

nivel: Facultate

Un public modern indiferent ca este vorba de cincizeci de oameni de afaceri sau de o mie de oameni aflati sub un cort, doreste ca vorbitorul sa se adreseze cat mai direct , ca intr o conversatie amicala, si la fel de firesc ca atunci cand ar vorbi pur si simplu cu altcineva.Daca voi, cei care cititi aceasta carte, veti vorbi in public in asa fel incat cei care va aud sa si dea seama ca ati urmat u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Secretul unei expriamari reusite

Un public modern indiferent ca este vorba de cincizeci de oameni de afaceri sau de o mie de oameni aflati sub un cort, doreste ca vorbitorul sa se adreseze cat mai direct , ca intr o conversatie amicala, si la fel de firesc ca atunci cand ar vorbi pur si simplu cu altcineva.Daca voi, cei care cititi aceasta carte, veti vorbi in public in asa fel incat cei care va aud sa si dea seama ca ati urmat un curs de oratorie, nu ii faceti nici un serviciu autorului.

El ar dori sa vorbiti cu instensitate si entuziasm, cu naturalete, ca publicul nici sa nu banuiasca ca ati urmat vreun curs. O fereastra bine facuta u atrage atentia. Ea lasa doar sa treaca lumina prin geam. Asa trebuie sa fie si un bun vorbitor. Sa fie atat de natural, incat auditoriul sa nu observe niciodata felul sau de a vorbi. Sa fie preocupat doar de ceea ce spune.

Orice noua viata reprezinta altceva sub soare; ceva ce nu s a mai vazut si nici nu se va mai vedea vreodata. Asta e ideea pe care trebuie s o aiba orce tanar despre suine insusi. Trebuie sa caute acea scanteie a personalitatii care il face altfel decat ceilalti si sa incerce sa profite de ea la maximum. Societatea si scoala ar putea incerca sa o niveleze.

Tendinta acestora este sa ne puna pe toti in acelasi tipar. Sfatul meu este insa urmatorul: nu lasati sa se piarda scanteia; este singurul mijlor real prin care iti poti dobandi importanta.
Cu alte cuvinte, santeti unici, individualitatea va este bunul cel ami de pret. Aveti grija de ea. Cultivati o. Dezvoltati o . Acea scanteie va da forta si sinceritate discursului vostru. Numai scanteia aceasta da importanta personalitatii.

Studentul obisnuit doreste niste reguli sigure, prescise, palpabile. Niste regulip recum instructiunile de functionare a unui obiect. Asta isi doreste. Asta ar dori sa I se dea. I ar fi mai usor. Si mie mi ar fi mai simplu. Sigur ca exista reguli, dar au un mic defect: nu functioneaza. Ele iau pana si ultimul strop de naturalete si spntaneitate, de viata si de savoare discursului. Stiu . In tinerete am pierdut mult timp si energie cu acest sistem.

Sufletul sau era pus pe treaba, iar exprimarea era eficienta petnru ca se baza pe frumusetea adevarata a propriei sale vieti interioare.
Vom discuta acum despre cateva trasaturi referitoare la naturaletea discursului, la valabilitatea si la logica lui.
Mai intai, subliniati cuvintele importante si evitati le pe cele mai putin importante.

Nu exista trasatura de caracter mai importatnta decat hotararea nestramutata. Baiatul care va ajunge un barbat cu un destin maret sau care va conta in vreun frel si dupa moarte nu numai ca trebuiw sa se gandeasca la miile de obstacole ce I se vor ivi in cale, dar si la cum sa le invinga in ciuda miilor de refuzuri si infrangeri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.