Secretul relaxarii totale - o statiune balneara la tine acasa

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Mirosul dulceag: Tehnicile antistres folosesc la fiecare pas arome de levantica, vanilie, castravete, mar verde: de la uleiurile pentru masaj pana la cremele pentru ten. Si asta pentru ca s-a constatat ca aceste mirosuri indruma catre creier undele alfa, cele care instaleaza primul stadiu al relaxarii. Cumpara-ti uleiuri esentiale parfumate; pune cateva picaturi in apa de baie si in cremele de cor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Secretul relaxarii totale - o statiune balneara la tine acasa

Mirosul dulceag: Tehnicile antistres folosesc la fiecare pas arome de levantica, vanilie, castravete, mar verde: de la uleiurile pentru masaj pana la cremele pentru ten. Si asta pentru ca s-a constatat ca aceste mirosuri indruma catre creier undele alfa, cele care instaleaza primul stadiu al relaxarii. Cumpara-ti uleiuri esentiale parfumate; pune cateva picaturi in apa de baie si in cremele de corp pe care le folosesti. Inmoaie o bucatica de vata in uleiul aromat si ascunde-o in torpedo, in coltul pervazului sau in sertarul biroului.

Luminile difuze: Melatonina (un hormon care te anunta ca e cazul sa iei o pauza si sa dormi cateva ore) este produs de organism numai noaptea sau cand esti in intuneric. Saloanele de relaxare folosesc lumini difuze in camerele de tratament nu pentru a ascunde micile defecte ale pacientelor, ci pentru ca au un efect linistitor asupra intregului corp, fara a-ti provoca somnolenta. Cumpara cateva lumanarele sau roaga-l pe iubitul tau sa-ti instaleze la veioza de langa pat un intrerupator cu trepte de reglare a luminozitatii.

Muncesti pe rupte, te gandesti la cinci lucruri simultan... viata ta e un carusel istovitor. Opreste-te, iesi de sub torentul agresiunilor stresante si ai grija de corpul si mintea ta - ca si cand ai fi la bai!
Ah, la bai! Fericirea absoluta! Sa stai intinsa pe burta, masata cu mestesug de un tip bronzat si musculos, inconjurata de bazine cu apa limpede si lumanarele parfumate... Putem intelege de ce aceste mici statiuni balneoclimaterice au fost, pana nu demult, locul de evadare al elitei intelectuale. Se pare insa ca in ultimii ani, secretul a fost dezvaluit si mai toata lumea s-a molipsit de virusul rasfatului absolut.

De ce visam, facem economii si asteptam cu sufletul la gura sa mergem la bai? Principalul vinovat este stresul, care ne chinuieste de la primul tarait al ceasului desteptator ("Doamne, o noua zi de munca!") si pana la ultimul mormait afundat in perna ("Dumnezeule, mai am doar 5 ore de somn!"). Mergem la bai sa ne destindem, sa aiba altcineva grija de noi asa cum avem noi grija de atatia altii in celelalte 355 de zile ale anului.

Tratamentele oferite au depasit de mult faza masajelor brutale care-ti dislocau muschii gatului si-ti luau pielea de pe spate. Acum te poti relaxa stand intinsa, mirosind arome terapeutice, inotand, ascultand adierea vantului, privind flori proaspat culese, rasfatata de profesionisti. Iar efectele unui astfel de concediu la bai se resimt pe termen lung.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.