Scurt istoric al dezvoltarii televiziunii

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.81

nivel: Facultate

Ideile de principiu ce se folosesc in televiziune au aparut in perioada 1875 1884, fiind chiar brevetate de catre studentul P. Nipkow. El a propus un sistem de televiziune bazat pe cate un disc opac cu orificii dreptunghiulare distribuite pe o spirala atat la emisie cat si la receptie. Intreaga imagine este descompusa intr un numar de linii (dat de numarul de orificii) ce se transmit secvential,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Scurt istoric al dezvoltarii televiziunii

Ideile de principiu ce se folosesc in televiziune au aparut in perioada 1875 1884, fiind chiar brevetate de catre studentul P. Nipkow. El a propus un sistem de televiziune bazat pe cate un disc opac cu orificii dreptunghiulare distribuite pe o spirala atat la emisie cat si la receptie. Intreaga imagine este descompusa intr un numar de linii (dat de numarul de orificii) ce se transmit secvential, totalitatea lor formand un cadru ce se repeta de un numar de ori pe secunda (numar egal cu frecventa de rotatie a discului).

Prima demonstratie cu acest sistem de televiziune a fost facuta abia in 1925 de catre J.L. Baird; sistemul a fost ulterior perfectionat prin marirea numarului de linii (120 la inceput) si prin inlocuirea sistemului de explorare optico mecanica cu sisteme electronice, prin inventarea unor tuburi de captare si explorare a imaginii (tubul disector 1927, iconoscop 1931, vidicon 1950). In 1941, numarul de linii in U.R.S.S. era 441 (actualmente 625 ca si in tara noastra), iar in S.U.A. 525 de linii, ca si in prezent. Primul sistem de televiziune in culori a fost elaborat in S.U.A. in 1940 de catre C.B.S.

(Columbia Broadcasting System), sistem necompatibil cu televiziunea alb negru. Primul sistem compatibil de televiziune color a fost NTSC in 1953, tot in S.U.A.. In 1958 in Franta, Henri De France elaboreaza sistemul SECAM, iar in 1962 in R.F.G. apare sistemul PAL (de Walter Bruch). In tara noastra, prima emisiune de televiziune este realizata in 1937 la Facultatea de Stiinte din Bucuresti, dar abia in 1957 s au facut primele receptoare de televiziune la Uzinele Electronica din Bucuresti si a intrat in functiune statia de televiziune din Bucuresti.

In 1982 in Romania s a adoptat sistemul PAL.Imaginea reprezinta o distributie in spatiu a unei marimi ce caracterizeaza proprietatile optice ale obiectelor. Aceasta marime este stralucirea (sau luminanta) notata B(x,y,t), un vector dependent de doua dimensiuni spatiale (x,y) imagine plana si una temporala (t) imagine in miscare. Este necesar sa se faca deosebirea intre televiziune si fototelegrafie. Televiziunea transmite imagini ale unor obiecte in miscare, pe cand fototelegrafia transmite imagini stationare, fotografii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.