Scrisori Mihai Eminescu

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.56

nivel: Liceu

Doamna mea,Imi permiteti a nu mai sti ce sa Va raspund. Dupa ce singura ati rupt relatiile cu mine, dupa ce le-ati dat o publicitate, pe care eu nu le-o dadusem nicicand, dupa ce in sfarsit prin nenorocita comunicare a unor marturisiri, ce avusesem imprudenta de-a Vi le face ati facut ca in adevar intregul cerc de cunostinte de care ma bucuram sa fie revoltat in contra mea, veniti acum a adauga tu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Scrisori Mihai Eminescu

Doamna mea,Imi permiteti a nu mai sti ce sa Va raspund. Dupa ce singura ati rupt relatiile cu mine, dupa ce le-ati dat o publicitate, pe care eu nu le-o dadusem nicicand, dupa ce in sfarsit prin nenorocita comunicare a unor marturisiri, ce avusesem imprudenta de-a Vi le face ati facut ca in adevar intregul cerc de cunostinte de care ma bucuram sa fie revoltat in contra mea, veniti acum a adauga tuturor grijilor mele zilnice o noua grija, atribuindu-mi o responsabilitate, pe care oricat de drept as fi, n-o pot recunoaste in masura in care mi-o atribuiti.Niciodata Doamna, desfacerea noastra, de-ar fi trebuit sa aiba loc, nu s-ar fi cazut a se face cu atata amaraciune, cu care ati facut-o DVoastra.

Dupa ce dar veninul acestei amaraciuni m-a desiluzionat cu desavarsire asupra suportabilitatii unor relatiuni intre noi, dupa ce am judecat ca continuarea lor ar fi o nenorocire pentru Dta si pentru mine, dupa ce astfel, zdrobit de aceasta convingere care mi se impune prin deosebirea caracterelor noastre, m-am multumit cu visul unei fericiri trecute, stiind bine ca alta viitoare nu mai e cu putinta, DVoastra pare ca gasiti o deosebita placere de-a ma tortura cu destainuirea unor hotarari, copilaresti si condamnabile, la care nu m-as fi asteptat din partea unei femei atat de inteligente, atat de gratioase precum sunteti DVoastra.

Doamna, crede-ma odata ca ceea ce Dta presupui ca e amor din partea Dtale nu e decat indaratnicie. Daca aceasta indaratnicie s-ar putea inlatura prin declararea ca esti frumoasa, inteligenta, demna de-a fi iubita de alti oameni superiori nimicniciei mele, ti-as face-o bucuros. Fii buna si nu te crede dispretuita de mine. Dar sentimentul meu nu mai poate fi de acum inainte decat stima si amicitie, nicicand acela care a fost atat de adanc turburat, fie de imprejurari, fie de noi insine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.