Scopul managementului de proiect

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.59

nivel: Facultate

Proiectul, reprezinta o intreprindere unicat, este condus de oameni, are un inceput clar, are scopuri bine stabilite si trebuie sa respecte anumiti parametri de costuri, termene si calitate.
Managementul, este un rezultat al evolutiei sociale, al progresului stiintific si al tehnicii, avand drept sursa de rationalitate experienta decantata in timp, ca urmare a unui sir lung de incercari, er[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Scopul managementului de proiect

Proiectul, reprezinta o intreprindere unicat, este condus de oameni, are un inceput clar, are scopuri bine stabilite si trebuie sa respecte anumiti parametri de costuri, termene si calitate.
Managementul, este un rezultat al evolutiei sociale, al progresului stiintific si al tehnicii, avand drept sursa de rationalitate experienta decantata in timp, ca urmare a unui sir lung de incercari, erori si invataminte.Cuvantul "proiect" este din ce in ce mai utilizat in limbajul curent. Cu toate acestea, putini dintre cei care folosesc acest termen stiu ca exista si tehnici manageriale specifice pentru activitatile de tip proiect.

Inainte de a porni la drum, trebuie vazut mai in detaliu ce inseamna proiectele si managementul lor, cui se adreseaza si la ce ne poate ajuta managementul de proiect. Ca la orice inceput de drum, trebuie sa stim de la ce pornim si unde vrem sa ajungem.Pasul1: Definirea proiectului Toti participantii la un proiect sa aiba o intelegere comuna asupra a ce trebuie facut, la ce termene, cu ce costuri, in ce conditii si pentru ce beneficii.

Pasul 2: Elaborarea planului de lucru
Inainte de a incepe munca, avem nevoie de un plan prin care sa definim cum vom indeplini obiectivele proiectului. Pasul 3: Managementul planului de lucru Nu e suficient sa avem un plan bun, trebuie sa ne asiguram ca acesta este pus in practica si ca putem masura rezultatele obtinute, raportandu-ne la ce ne-am planificat.Pasul 4: Managementul situatiilor dificile De multe ori apar probleme pe care nu le putem rezolva in cadrul echipei de proiect. Pentru a facilita rezolvarea acestora, exista o serie de tehnici si unelte.

Pasul 5: Managementul continutului proiectului
Continutul sau sfera de cuprindere a proiectului presupune descrierea a ce este in interiorul proiectului si ce este in afara sa. Pentru a fi siguri ca proiectul va livra ce s-a stabilit, trebuie realizat un control al schimbarilor asupra continutului. Pasul 6: Managementul comunicarii in proiecte Comunicarea este mijlocul prin care participantii la un proiect isi pot conjuga eforturile si activitatile, astfel incat rezultatul sa fie cel asteptat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.