Scolioza

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Scolioza se constata prin examinarea clinica a subiectului. Cu creionul dermatografic se marcheaza apofizele spinoase ale vertebrelor, ceea ce ne edifica asupra existentei sau nu a scoliozei si a felului acesteia. In continuare urmarim echilibrul bazinului si aspectul picioarelor. Examinarea cu firul cu plumb ne arata directia in care s-a produs curbura, stanga, dreapta sau alternativa.Radiografia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Scolioza

Scolioza se constata prin examinarea clinica a subiectului. Cu creionul dermatografic se marcheaza apofizele spinoase ale vertebrelor, ceea ce ne edifica asupra existentei sau nu a scoliozei si a felului acesteia. In continuare urmarim echilibrul bazinului si aspectul picioarelor. Examinarea cu firul cu plumb ne arata directia in care s-a produs curbura, stanga, dreapta sau alternativa.Radiografia completeaza si precizeaza rezultatul examinarii - Coloana copilului poate arata cocosata, iar coastele pot fi proeminente in afara.

- Copilul cu scolioza poate prezenta la examenul fizic un umar mai inalt decat celalalt, un sold mai inalt decat celalalt, capul copilului poate sa nu fie centrat pe corpul sau, omoplatul poate fi mai proeminent decat celalalt, coastele sunt mai ridicate pe o parte cand copilul se apleaca in fata din talie, linia taliei poate fi mai plata de o parte.Majoritatea cazurilor de scolioza au grade de severitate medie, determinand curburi mici ale coloanei care nu se agraveaza in timp.

Curburile mici, in general, nu cauzeaza dureri sau alte probleme. In mod normal, medicul reexamineaza copilul la 4-6 luni pentru a urmari orice schimbare in evolutie. In cazurile de scolioza medie sau severa, curburile coloanei continua sa se accentueze in timp. In perioada de crestere, cum ar fi cresterea rapida din timpul adolescentei, curburile se pot agrava. Curburile mai mici de 30 de grade adesea se opresc din evolutie odata cu stoparea cresterii scheletului, in timp ce curburile mai mari se pot agrava pe toata perioada adolescentei, iar evolutia poate continua si la maturitate, daca nu sunt tratate.

Factorii ce pot sugera un potential de crestere al curburii coloanei includ varsta copilului si stadiul de dezvoltare sau maturitate al scheletului cand a fost diagnosticata scolioza. Cu cat scheletul in momentul diagnosticarii este mai putin maturizat, cu atat mai mare este sansa ca scolioza sa se agraveze in timp. Alti factori sunt marimea curburii (cu cat este mai mare curbura cu atat mai mare este si riscul de a se agrava in timp) cat si localizarea si forma curburii (curburile situate in partea superioara a coloanei vertebrale se agraveaza mai mult decat cele situate in partea inferioara a coloanei).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.