Scoala viitorului

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.86

nivel: Gimnaziu

Am dorit sa incep scurtul meu eseu despre "scoala viitorului" cu acest fragment din doua considerente si anume, pe de o parte, avem nevoie de modernitate in procesul de predare-invatare, dar pe de alta parte nu trebuie ignorat rolul factorului uman, respectiv al cadrului didactic in formarea personalitatii copiilor, deoarece citandu-l pe Sfantul Ioan Gura de Aur " nu exista arta mai frumoasa decat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Scoala viitorului

Am dorit sa incep scurtul meu eseu despre "scoala viitorului" cu acest fragment din doua considerente si anume, pe de o parte, avem nevoie de modernitate in procesul de predare-invatare, dar pe de alta parte nu trebuie ignorat rolul factorului uman, respectiv al cadrului didactic in formarea personalitatii copiilor, deoarece citandu-l pe Sfantul Ioan Gura de Aur " nu exista arta mai frumoasa decat arta educatiei; pictorul si sculptorul fac doar figuri fara viata, dar educatorul creeaza un chip viu, uitandu-se la el, se bucura si oamenii, se bucura si Dumnezeu".

Cum imi imaginez eu orele de curs in viitorul nu prea indepartat ?
Ore de curs desfasurate sub forma unor activitati extrascolare, asadar nu intr-o sala de clasa traditionala, cu tabla si creta. Lectiile vor fi cu siguranta desfasurate sub forma unor activitati cu elevii insotiti, desigur, de cadre didactice in cadrul unor muzee( muzeu de arta, muzeu de istorie, muzeu de stiintele naturii), orele de muzica vor avea un impact mai mare asupra copiilor, daca acestea se vor desfasura in cadrul filarmonicii, avand astfel posibilitatea de a lua contact direct cu instrumentele. Orele de sport - intr-un club sportiv, orele de stiinte intr-o ferma sau laborator.

Lectiile de geografie vor fi mult mai eficiente, daca elevii vor avea ocazia sa viziteze locurile studiate cu prilejul unor "excursii de studii".In ceea ce priveste rolul "cadrului didactic" in scoala viitorului sunt de parere, ca acesta va avea un rol mai important in formarea si dezvoltarea personalitatii elevilor. Va trebui sa fie in acelasi timp dascal, psiholog, parinte, indrumator, model, prieten, si de asemenea sa le formeze abilitati pentru viata. Va trebui sa-i ajute sa se descopere pe sine, sa-i canalizeze, in sensul de a face alegerea potrivita pentru viitor, sa-si gaseasca locul potrivit in viata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.