Scoala Waldorf - fara manuale - fara note

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

La gradinita, cei mici au doar jucarii din lemn, iar papusilor le lipseste expresia fetei. La scoala nu se folosesc manuale si nu se pun note, iar cei din clasele primare sunt initiati in tainele matematicii invatand intai de toate sa croseteze. Filosofia celor o mie de scoli Waldorf din lume pleaca de la convingerea ca educatia intelectului prin stiinte cultiva individualismul, in vreme ce invata[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Scoala Waldorf - fara manuale - fara note

La gradinita, cei mici au doar jucarii din lemn, iar papusilor le lipseste expresia fetei. La scoala nu se folosesc manuale si nu se pun note, iar cei din clasele primare sunt initiati in tainele matematicii invatand intai de toate sa croseteze. Filosofia celor o mie de scoli Waldorf din lume pleaca de la convingerea ca educatia intelectului prin stiinte cultiva individualismul, in vreme ce invatarea prin arta cultiva apropierea de oameni.

Fara jocuri pe calculator
Gradinita 251 din Bucuresti este una dintre cele 25 din tara in care functioneaza o clasa in sistemul Waldorf. Sala e decorata cu jucarii din lemn sau din materiale naturale, iar papusile copiilor, facute din lana, matase ori bumbac sunt lipsite de orice expresie. "In jocul lui, fiecare copil ii da suflet in functie de starea pe care o are el in acel moment.

O papusa poate fi astazi vesela, iar maine trista, daca si cel mic e la fel", spune educatoarea Mirela Andrei. Directoarea gradinitei, Ioana Costea, puncteaza diferentele dintre sistemul alternativ si cel traditional: "La grupele traditionale se pune accent pe dezvoltarea intelectuala si pe pregatirea pentru scoala. Dincolo, urmaresc sa le dezvolte abilitati practice si artistice, invata cum se fac colacei, cum se macina graul si cum se cerne faina".

"Zicerea de dimineata"
La poarta liceului Waldorf din Capitala liceenii trag insetati din tigara pana sa sune de intrare. Fiecare zi incepe cu "zicerea de dimineata", un text pe care elevii il rostesc in cor, stand in picioare. "Eu privesc lumea in care Soarele lumineaza, stelele scanteiaza, in care pietrele dainuiesc, plantele traiesc si cresc", incepe "zicerea", menita sa-i introduca pe elevi in spiritul Waldorf. Copiilor li se preda aici in epoci: ei incep ziua cu aceeasi materie, timp de cateva saptamani, pentru ca informatia sa se intipareasca mai bine in memoria elevului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.