Schizofrenia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Abia din 1980, incepand cu DSM-III, diagnosticul de Schizofrenie la copii este pus pe baza acelorasi criterii ca la adult. Exista destul de putine studii in literatura de specialitate care disting adecvat Schizofrenia copilului de Tulburarile pervazive de dezvoltare .
In ultimii ani a devenit uzuala terminologia Schizofrenie cu debut foarte precoce (SDFP), sub 13 ani si Schizofrenia pre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Schizofrenia

Abia din 1980, incepand cu DSM-III, diagnosticul de Schizofrenie la copii este pus pe baza acelorasi criterii ca la adult. Exista destul de putine studii in literatura de specialitate care disting adecvat Schizofrenia copilului de Tulburarile pervazive de dezvoltare .
In ultimii ani a devenit uzuala terminologia Schizofrenie cu debut foarte precoce (SDFP), sub 13 ani si Schizofrenia precoce (SDP) cu debut inainte de 18 ani.

Definitie
Schizofrenia diagnosticata la copil sau la adolescent are aceeasi definitie DSM ca la adult. Este caracterizata prin prezenta simptomelor pozitive si negative. Simptomele pozitive constau in: halucinatii, delir sau comportament si gandire bizara si dezorganizata. Simptomele negative constau in saracirea vorbirii, a continutului gandirii, apatie, abulie si siderarea afectului. Prezentei acestor simptome li se asociaza o deteriorare importanta a functionarii sociale.

Pentru a putea vorbi de Schizofrenie infantila este necesar ca aceste tulburari sa apara dupa o perioada de dezvoltare normala sau aparent normala , altfel este vorba despre o Tulburare pervaziva de dezvoltare, care are o evolutie particulara spre Schizofrenie.
Multi dintre copiii care dezvolta inainte de pubertate simptome pozitive si negative au avut un istoric de alte tulburari de dezvoltare precum tulburari motorii si de coordonare, hipotonie musculara, dificultati in procesarea informatiei, deficit de atentie, labilitate emotionala, dificultati de relationare sociala .

Epidemiologie
Exista putine date epidemiologice in literatura, fapt datorat neconsiderarii Schizofreniei infantile ca o entitate aparte, separata de Autismul infantil. Debutul inainte de 12 ani este foarte rar. Totusi, unii autori au raportat cazuri cu varsta mai mica de debut: intre 3 si 5-7 ani (257). Numarul cazurilor creste cu varsta, ajungand la adolescenti la o incidenta de 0.1% (cazuri noi) . SDFP apare predominant ta baieti, cu un raport intre sexe de aproximativ 2:1 .
Cu cat varsta creste, cu atat acest raport tinde sa devina egal cu 1. Studiile efectuate la adulti sugereaza ca varsta de debut la barbati este semnificativ mai mica decat ia femei .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.