Schimbari de clima

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Generate prin amplificarea unor daturi obiective de "amprenta" umana, acestea au ajuns, in evolutia lor, la urate r nevralgic al ruperii echilibrului si al trecerii la o noua stare, devastatoare pentru civilizatia umana. Atingerea punctului de alarma este dovedita de frecventa si periculozitatea sporite ale fenomenelor meteorologice extreme, cu urate ra dezastruos; daca intre 1950 si 1959 s-au pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Schimbari de clima

Generate prin amplificarea unor daturi obiective de "amprenta" umana, acestea au ajuns, in evolutia lor, la urate r nevralgic al ruperii echilibrului si al trecerii la o noua stare, devastatoare pentru civilizatia umana. Atingerea punctului de alarma este dovedita de frecventa si periculozitatea sporite ale fenomenelor meteorologice extreme, cu urate ra dezastruos; daca intre 1950 si 1959 s-au produs 13 catastrofe provocate de clima, in perioada 1990-1999 s-a ajuns la 74, iar in deceniul in curs ne asteptam ca numarul lor sa fie de urate sutelor.

Aceste realitati au generat la nivel mondial, mai intai, ingrijorarea cercurilor stiintifice responsabile, fapt care a urate la crearea de catre ONU, in 1988, a Grupului interguvernamental de experti privind evolutia climatului (IPCC), devenit principalul centru de gestionare a problemei din urate ral informational-predictiva, urmata de o actiune politico-diplomatica semnificativa, desfasurata pe acest urate si cu importante efecte in planul cooperarii internationale.

PREZENTAREA PRINCIPALELOR TEORII
Teoria schimbarilor climatice provocate de oameni nu este decat o farsa promovata de ecologisti, ci urate ral medie a aerului in apropierea suprafetei Pamantului a crescut in ultimul secol cu aproximativ 0,7 grade Celsius. Expertii ce studiaza evolutia climei afirma ca "cea mai mare parte a cresterii temperaturii medii in a doua jumatate a secolului XX-lea se datoreaza probabil cresterii concentratiei gazelor cu urate de sera, de provenienta antropica, iar fenomenele naturale precum variatiile solare si vulcanismul au avut un urate de incalzire pana in anii 1950." Indiferent care sunt cauzele, cert este ca incalzirea globala are loc cu adevarat.

Efectul de sera este un fenomen natural prin care o parte a radiatiei terestre in infrarosu este retinuta de atmosfera terestra. Efectul de sera este cauzat de cantitatile de dioxid de carbon si a altor substante, ce se acumuleaza in straturi formand o "plapuma".Aceste substante dau posibilitate razelor ultra violete sa treaca foarte usor, ajungand la suprafata solului, transformandu-se in energie termica, iar aceasta energie trecand mult mai greu inapoi, formand efectul de sera. Gazele lasa lumina sa patrunda, insa nu permite caldurii sa scape, precum geamurile de sticla dintr-o sera.

Principalele elemente care produc efectul de sera sunt: vaporii de apa, dioxidul de carbon, metanul si ozonul. Deasemenea mai sunt responsabile si alte elemente, insa cu o pondere mai mica, precum: protoxidul de azot, hidrofluorocarburile, perfluorocarburile si fluorura de sulf.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.