Sarbatorile de iarna

2x puncte

categorie: Religie

nota: 8.26

nivel: Gimnaziu

“Petru [ cel Mare] a dat ordin sa se tina la 1 ianuarie slujbe speciale de Anul Nou in toate bisericile. In plus, a poruncit sa se impodobeasca tocurile usilor cu ramuri de brad sarbatoresti, iar toti cetatenii Moscovei <> de Anul Nou.” – Peter the Great – His Life and World (Petru cel Mare – viata si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sarbatorile de iarna

“Petru [ cel Mare] a dat ordin sa se tina la 1 ianuarie slujbe speciale de Anul Nou in toate bisericile. In plus, a poruncit sa se impodobeasca tocurile usilor cu ramuri de brad sarbatoresti, iar toti cetatenii Moscovei <> de Anul Nou.” – Peter the Great – His Life and World (Petru cel Mare – viata si lumea sa).

Ce sunt pentru voi asa numitele sarbatori de iarna? Oamenii din intreaga lume spun ca in aceasta perioada a anului se sarbatoreste Craciunul, ziua traditionala a nasterii lui Cristos, dar si Anul Nou. Asadar e vorba de o perioada de sarbatoare mai lunga. Intrucat copiii si parintii sunt liberi, sarbatorile par o ocazie ideala pentru a petrece timp cu familia. Altii numesc sarbatorile de iarna “sarbatoarea Craciunului”, deoarece isi doresc ca in aceasta perioada a anului sa-l onoreze pe Cristos. Probabil si voi considerati Craciunul cel mai important aspect al acestor sarbatori.

Fie pentru al onora pe Cristos, fie pentru a fi impreuna cu familia, sau poate din ambele motive, milioane de soti, sotii si copii asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna. Cum va fi anul acesta? Va fi un timp special pentru familie? Este un timp special pentru Dumnezeu? Daca va fi o reuniune de familie, va fi pe masura asteptarilor voastre sau veti fi dezamagiti?

Multi care pun accent pe aspectul religios al sarbatorilor constata adesea ca modul in care se celebreaza atat Craciunul, cat si Anul Nou nu are nici o legatura cu spiritual lui Cristos. Sarbatorile de iarna au ajuns mai degraba un timp pentru a primi daruri, un pretext pentru petreceri – la care poate se comit fapte ce-l dezonoreaza pe Cristos – sau indeosebi un timp pentru reunirea familiei. De multe ori insa, la astfel de reuniuni se mananca si se bea in exces si se isca certuri ce degenereaza mult prea des in violenta domestica. Poate ati remarcat si voi aceste lucruri, sau poate chiar le-ati trait.

Probabil va ganditi ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult din vremea tarului rus Petru cel Mare, despre care am vorbit la inceput. Ingrijorati de tendinta actuala, multi si-ar dori ca sarbatorile de iarna sa fie un timp de adanca reflectie religioasa si de asociere familiala sanatoasa. Unii chiar militeaza pentru o schimbare, folosind sloganuri de felul “Craciunul e sarbatoarea lui Isus”.

Dar e posibila o schimbare? Si i-ar adduce aceasta cu adevarat glorie lui Cristos? Exista motive sa privim altfel sarbatorile de iarna?
Pentru a gasi raspunsuri satisfacatoare, sa incercam sa privim sarbatorile de iarna prin ochii unei natiuni despre care s-ar putea spune ca are motive deosebite sa aprecieze aceasta perioada a anului.
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.