Sapte povestiri din Konjaku-Monogatari Shu

5x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Cind vecinii, uitindu-se printr-o crapatura, o vazura, groaza lor depasi orice margini. Si apoi, inlauntrul casei era mereu o licarire albastrie, imprastiata pretutindeni, si-un zgomot surd de lucruri, asa incit oamenii din vecinatate, cuprinsi de groaza, o luara la fuga care incotro.Tot cam pe-atunci, sotul afla de treaba asta si avu senzatia ca murise si el pe jumatate : "Cum as putea sa scap de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sapte povestiri din Konjaku-Monogatari Shu

Cind vecinii, uitindu-se printr-o crapatura, o vazura, groaza lor depasi orice margini. Si apoi, inlauntrul casei era mereu o licarire albastrie, imprastiata pretutindeni, si-un zgomot surd de lucruri, asa incit oamenii din vecinatate, cuprinsi de groaza, o luara la fuga care incotro.Tot cam pe-atunci, sotul afla de treaba asta si avu senzatia ca murise si el pe jumatate : "Cum as putea sa scap de primejdia
1 Konjaku-monogatari sha e o culegere voluminoasa de povestiri, de 'aspiratie mai ales budista, cuprinzind si numeroase alte povesti cu subiecte diferite.

Prin traditie ii era atribuita unui nobil, consilierul de stat Minamoto no Takakuni, dar se pare ca n-a fost terminata inainte de 1125, aproximativ, adica cincizeci de ani dupa moartea lui Takakuni.Minamoto no Takakuni acestui suflet ? Dat fiindca e vorba de cineva care a murit purtin-du-mi pica, de-o moarte pricinuita de ginduri negre, precis ca o sa ma ia si pe mine", isi spuse el ingrozit; si atunci se duse la un invatat in Yin si in Yang pe nume . xx caruia ii povesti toata tarasenia si-i spuse ca e musai sa-l scape de primejdie. invatatul in Yin si in Yang ii spuse :

"E vorba desigur de-un lucru de care o sa-ti fie foarte greu sa scapi. Totusi, fiindca imi vorbesti asa, am un plan pe care o sa-l incerc. Numai ca pentru asta va trebui sa faci un lucru cum nu se poate mai inspaimintator. Vezi sa te tii tare." Dupa ce vorbi astfel, invatatul in Yin si in Yang, la ceasul cind apune soarele, il lua cu sine pe omul cel insurat si-l duse la casa unde se afla moarta.

Omul, numai la auzul celor povestite ici si colo, se infricoAZsase ca i se facuse parul in cap maciuca, dar cind a mai trebuit sa si mearga in casa aceea, l-a apucat o groaza de mai ca nu putea s-o indure ! Totusi, dindu-se cu totul pe mina invatatului in Yin si in Yang, se duse.
Pe cind se uitau, vazura ca intr-adevar moarta cea acolo, ca parul inca nu-i cazuse, iar oasele 1 se tineau bine. invatatul in Yin si in Yang il puse pe sot sa se suie pe moarta cum te sui pe-un cal.

Apoi ii porunci sa traga indarat de parul moartei. SI-l invata asa : "Baga bine-bine de seama sa nu-i dai drumul !" Apoi rosti ceva deasupra moartei si indeplini cuvenitele gesturi de prevedere "Pina la intoarcerea mea, asa sa ramii. O sa se intimple bineinteles un lucru infricosator. Vezi sa te tii tare." Dupa ce-l invata astfel, inAZvatatul in Yin si in Yang iesi si dus a fost. Omul, nemaiavind incotro si nemaifiind in starea unui om viu, ramase calare pe moarta tinind-o bine de par.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.