Sao Paulo

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Istorie.
In anul 1554 o expeditie de misionari au gasit locul in care astazi se intinde unul din cele mai mari cuiburi ale omenirii, pe atunci nu era decat o simpla asezare de cateva sute de bastinasi.
In secolul 17 Sao Paolo a devenit baza pentru expeditiile portugheze in interiorul continentului in cautare de aur si sclavi.

Primii locuitori europeni ai acestor meleag[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sao Paulo

Istorie.
In anul 1554 o expeditie de misionari au gasit locul in care astazi se intinde unul din cele mai mari cuiburi ale omenirii, pe atunci nu era decat o simpla asezare de cateva sute de bastinasi.
In secolul 17 Sao Paolo a devenit baza pentru expeditiile portugheze in interiorul continentului in cautare de aur si sclavi.

Primii locuitori europeni ai acestor meleaguri au fost au fost misionarii si vanatorii de comori care s-au stabilit pe varfurile dealurilor si pe arealele de vale, in special pe valea Anhangabau. Pana la sfarsitul secolului 19, importanta recoltelor de cafea s-a adugat dezvoltarii rapide a statului Sao Paolo ca centru comercial. La 7 septembrie 1822 a fost proclamata independenta Braziliei de Portugalia aici, in Sao Paulo.

Clima
Sezoanele sunt invers decat in emisfera nordica adica vara dureaza din decembrie pana in martie iar iarna incepe in iunie si se termina in septembrie ; sezonul ploios din aceasta regiune se inregistreaza in timpul verii insa ploile sunt torentiale si de scurta durata, foarte rar cand se inregistreaza cateva zile consecutive in care ploaia cade mocaneste. La Sao Paulo din cauza altitudinii mai ridicate la care se afla , este mai racoros decat la Rio . Climatul regiunii braziliei de sud- est este influentat de fronturile de aer rece pe parcursul intregului an.

Temperaturile primaverii si ale verii sunt ridicate in timp ce in celelalte sezoane temperaturile sunt moderate. Perioada secetoasa se extinde intre lunile iunie si august. Umiditatea relativa mai tot timpul anului este in jur de 79%.

Aspecte generale privind metropola
Cu aproximativ 17 milioane locuitori, Sao Paulo se situeaza pe pozitia a treia in topul oraselor milionare, ale lumii si pe primul loc din America de Sud. Sao Paulo fiind comparat adesea cu NewYork-ul.

Bulevardul Avenida Paulista's atrage privirile mai ales prin zgarienorii asemanatori cu cei din marile orase nord americane. Orasul cele mai moderen al Braziliei are multe de oferit turistilor din intreaga lume. Cele mai frumoase muzee din America de Sud se gasesc aici, tarmul este brazdat cu o multime de plaje insorite. Iar viata lui de noapte a atras foarte multi turisti.

Dansul traditional este capoeira, ce este acompaniat de instrumental traditional berimbau Dupa anul 1920 capoeira era practicat numai in underground, astazi el este foarte cunoscut in intreaga lume si este unul dintre cele mai iubite spectacole.Cel mai mare oras din America de sud face ca New York-ul sa arate mic. autobuzele scot un zgomot insuportabil si un fum negru se asterne peste etajele superioare ale zgarienorilor care prin caldura care o mentin in timpul zilei, transforma orasul intr-un adevarat infern. Dar populatia atohtona numita paulistani (paulistanos), iubesc aceasta metropola.

Sao Paulo se intinde pe o suprafata de aproximativ 7 951 kmp.
O data cu denvenirea acestui centru urban mare producator de cafea, imigrantii a venit de pretutindeni , posibiltatile de munca si de investitii au atras oameni din Brazilia, Portugalia , Spania, Germania, si Japonia. In 1895, 70 000 din cei 130 000 de locuitori erau imigranti.

Eforturile acestor oameni au transformat acest oras dintr-un simplu centru misionar intr-un domeniu financiar si cultural foarte prosper. Avenida Paulista era centrul celor mai multe magazine, depozite de cafea , banii s-au scurs de la aceasta activitate la domeniul civic si cultural, astfel arta a inceput sa infloreasaca si in anul 1920, Sao Paulo isi cerea locul printer capitalele culturale ale lumii.

Astazi ca majoritatea metropolelor europene si americane are probleme cu transportul urban a locuitorilor dar si cu spatiile de locuit ce sunt foarte reduse, asta datorita suprapopularii. Insa ,chiar daca smogul iti irita ochii, mai sunt multe de descoiperit in acest oras, acest oras poate face ca visurile tale se devina realitate prin, viata de noapte extraordinara si prin restaurantele si muzeele, teatrele si monumentele ce iti bucura privirea si iti ibogateste mintea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.