Sanii si medicina neconventionala

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

La ce varsta apar patologiile mamare?
Aceste formatiuni apar din adolescenta pana la senectute. Difera insa formele pe care le imbraca. De exemplu, la femeia foarte tanara (13-15 ani) poate aparea fibroadenomul. De multe ori acestea nu observa aparitia formatiunii respective. La femeia tanara se intalneste mastopatia, iar la cele aflate in peri-menopauza se discuta despre chistul mamar. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sanii si medicina neconventionala

La ce varsta apar patologiile mamare?
Aceste formatiuni apar din adolescenta pana la senectute. Difera insa formele pe care le imbraca. De exemplu, la femeia foarte tanara (13-15 ani) poate aparea fibroadenomul. De multe ori acestea nu observa aparitia formatiunii respective. La femeia tanara se intalneste mastopatia, iar la cele aflate in peri-menopauza se discuta despre chistul mamar.

Care sunt cauzele care duc la aparitia acestor formatiuni? Este alimentatia una dintre cauze?O buna parte din aceste formatiuni sunt rezultatul unor modificari hormonale care apar odata cu pubertatea, dar si la orice alta perioada de varsta a femeii. De obicei apar dupa expuneri la soare, deci frecventa lor este in lunile de toamna-iarna. Alimetatia nu este o cauza a aparitiei lor, dar poate reprezenta un element important in tratatmentul nodulilor. De aceea pacientele sunt indemnate sa-si schimbe unele obiceiuri: sa renunte la fumat, sa nu exagereze cu cafeaua. Stresul a fost, este si va fi un factor agravant, dar si determinant al unei patologii a sanului. Sanii reprezinta un organ care poate fi apreciat ca un adevarat seismograf al raspunsului persoanei respective la stres.

Cum au evolut aceste patologii in ultimii ani?
A avut loc o evolutie nefavorabila in patologia sanului. Acum 30 de ani, patologia pacientelor era legata de modificari ginecologice determinate de un dezechilibru hormonal. In ultimii 10 ani, majoritatea pacientelor se adreseaza pentru o patologie subiectiva si/sau obiectiva la nivelul sanului.
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.