Sanatatea si mentinerea ei

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

Aceasta micoza infectioasa profita de anumite circumstante existente in organism pentru a se dezvolta, si astfel de circumstante favorizante sunt numeroase, de exemplu: antibioticele, anticonceptionalele, cortizonul, deficientele nutritionale, constipatia cronica sau diarea, stresul fizic si emotional. Simptomele sunt foarte variate, incepand cu cele asociate vaginitelor (scurgeri, prurit, infecti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sanatatea si mentinerea ei

Aceasta micoza infectioasa profita de anumite circumstante existente in organism pentru a se dezvolta, si astfel de circumstante favorizante sunt numeroase, de exemplu: antibioticele, anticonceptionalele, cortizonul, deficientele nutritionale, constipatia cronica sau diarea, stresul fizic si emotional. Simptomele sunt foarte variate, incepand cu cele asociate vaginitelor (scurgeri, prurit, infectii urinare, crampe si neregularitati de ciclu), si sfarsind cu depresii severe, acnee, anxietate, surmenaj, nervozitate si confuzie mentala.

Primul pas in tratarea candidozei este eliminarea tuturor alimentelor ce contin drojdii, fermenti -- de exemplu: branza, paine din aluat dospit, smantana fermentata, lapte batut, bere, vin, cidru, ciuperci, sos de soia, otet, fructe deshidratate, pepeni verzi si sucuri conservate.Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat inca un medicament antimicotic, de exemplu Nystatin (Stamicin), puteti obtine bune rezultate cu ajutorul unor remedii naturale dintre care pot fi amintite: usturoiul, broccoli, varza, ceapa, iaurtul, napii si alte leguminoase.

Desi numele sub care este cunoscut difera de la o tara la alta, simptomele sunt aceleasi: instalare brusca, oboseala extrema, frisoane sau temperatura scazuta, laringe inflamat, noduli limfatici sensibili, dureri musculare, migrene, dureri de incheieturi (fara inflamare), confuzie, pierderi ale memoriei, tulburari de vedere si de somn etc.
Doua pana la cinci milioane de americani au suferit de aceasta afectiune supranumita si "boala anilor nouazeci".

in Anglia si Canada este cunoscuta ca "encefalomielita mialgica", japonezii o numesc "sindrom de deficienta naturala a sistemului imunitar", iar in Statele Unite este denumita "sindrom de disfunctie imunitara cu oboseala cronica", sau, pe scurt, "sindrom de oboseala cronica".Desi initial s-a crezut ca boala este cauzata de virusul Epstein-Barr (virusul herpetic care produce mononucleoza), astazi se stie ca in organismul suferinzilor de aceasta afectiune se dezvolta cantitati mari de anticorpi specifici pentru diversi alti microbi.

Dupa cum se spune intr-un articol din revista Newsweek, dr. Jay Goldstein, medic din California, a presupus ca boala survine "atunci cand o substanta chimica necunoscuta sau un germene contagios afecteaza sistemul imunitar, determinand virusii, care in mod normal sunt tinuti sub control, sa actioneze haotic. Limfocitele T ale sistemului imunitar incep sa determine aparitia unor substante chimice numite citokine, care pot determina ele insele simptome ale acestui sindrom. Iar limfocitele T, care in mod normal ar trebui sa atace orice intrus, devin ciudat de inactive, sau, in unele cazuri, hiperactive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.