Sanatatea

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Evita atmosfera grea, stricata,
Si somnul ziua, furia turbata,
Si orisicand pozitia diforma.
Nu sta flamand.
Stomacul nu se-ndoapa.

Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea,
Bea cu masura vin si multa apa.
Nu sta cu burta sus, adus din spate.
Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea,
Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. <[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sanatatea

Evita atmosfera grea, stricata,
Si somnul ziua, furia turbata,
Si orisicand pozitia diforma.
Nu sta flamand.
Stomacul nu se-ndoapa.

Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea,
Bea cu masura vin si multa apa.
Nu sta cu burta sus, adus din spate.
Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea,
Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate.
Odihna si in minte veselie.
Fugi de desfrau. Dieta lege fie.

Numeroase cercetari recente au demonstrat ca maladiile contempora-ne sunt rezultatele unei vieti tot mai indepartate de natura si de legile ei. Consecintele acestei atitudini se caracterizeaza prin prezenta a trei mari deficiente, care au primit numele de "cei trei S": supraalimentatia, sedenta-rismul si surmenajul.

Aceasta carte a fost conceputa din convingerea ca lupta impotriva acestor trei mari dusmani ai civilizatiei moderne are o importanta covarsitoare in prevenirea imbolnavirilor sau, daca boala s-a instalat deja, a recastigarii sanatatii.In istoria medicinei, ca de altfel in intreaga istorie a omenirii, au existat perioade in care unele curente au fost in mare voga. Toate acestea, dupa ce au aparut, s-au dezvoltat, au ajuns la un apogeu si apoi au decazut, fiind inlocuite de altele noi, care, la randul lor, mai curand sau mai tarziu, au avut aceeasi soarta.

Multe dintre ele au disparut fara sa lase urme, iar despre altele abia ne mai aducem aminte.Au existat insa si unele curente care nu au disparut niciodata, perpetuandu-se in unele colturi de lume. Ele doar au cedat prioritatea altor curente noi, dar au revenit apoi in actualitate, ca urmare a faptului ca s-au dovedit a fi mai bune decat cele ce le-au succedat. In ultimul timp se pare ca retraim un astfel de eveniment, o astfel de revenire. (...)

INTRODUCERE
"Sanatatea nu este totul, dar fara sanatate, totul este nimic. Noua zecimi din fericirea noastra au la baza sanatatea. Cu aceasta, totul este izvor de placere, iar fara ea nu este nici un bine, indiferent de natura; chiar celelalte bunuri subiective, insusirile spiritului, ale sentimentului si temperamentului sunt discordante si foarte tulburi.
De aceea, nu este neinsemnat faptul ca, inainte de orice, ne intrebam unii pe altii de starea sanatatii si ne uram sa ne simtim bine; caci, intr-adevar, aceasta este, de departe, principalul in fericirea omului.

De aici, reiese ca cea mai mare dintre nebunii este de a sacrifica sanatatea, indiferent de motiv: fie ca este pentru castig sau pentru avansare, pentru stiinta sau pentru renume; cu atat mai putin pentru placeri si desfatari trecatoare. Sanatatea ar trebui sa se afle deasupra tuturor acestora."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.