Samanul indienilor Montauk

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.82

nivel: Liceu

Sharon mi-a mai explicat ca indienii Montauk au fost foarte atenti de-a lungul timpului sa isi pastreze intacta mostenirea. Procesul juridic i-a afectat intr-o oarecare masura, dar nu a reprezentat in nici un caz o lovitura mortala pentru ei. Cu sute de ani in urma, indienii Montauk s-au divizat in doua ramuri principale: ramura Freetown din Southampton si ramura Eastville, care s-a stabilit in ce[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Samanul indienilor Montauk

Sharon mi-a mai explicat ca indienii Montauk au fost foarte atenti de-a lungul timpului sa isi pastreze intacta mostenirea. Procesul juridic i-a afectat intr-o oarecare masura, dar nu a reprezentat in nici un caz o lovitura mortala pentru ei. Cu sute de ani in urma, indienii Montauk s-au divizat in doua ramuri principale: ramura Freetown din Southampton si ramura Eastville, care s-a stabilit in centrul peninsulei Long Island. Indienii Montauk din ramura Freetown apartineau in totalitate familiei Pharoah. Altfel spus, toti purtau numele de Pharoah.

Indienii Montauk din ramura Eastville erau inruditi cu ei, dar nu erau recunoscuti ca indieni Montauk, intrucat au fost mutati sistematic si nu au mai revenit in arealul lor de referinta. Din cate mi-a explicat Sharon, indienii Montauk din ramura Eastville erau mai preocupati de mostenirea lor spirituala decat de pamant. Era impresionant sa asculti samanul unui trib vorbind despre prezervarea instinctelor rasei sale. Indienii Montauk au fost intotdeauna un popor linistit si pasnic, cu tendinta de a se casatori intre ei (in interiorul tribului), pentru a-si prezerva astfel mostenirea. Au pastrat pana astazi inregistrari genealogice extinse, tocmai in acest scop, cu care si-ar putea castiga cauza in orice tribunal decent.

Atat Sharon Jackson cat si Robert Cooper mi-au spus ca intreaga istorie a indienilor Montauk era rescrisa la ora actuala de profesorul John Strong de la Southampton College. Lucrarea este extensiva si bine documentata si am primit asigurari ca indienii Montauk vor sfarsi prin a-si castiga drepturile. Evident, daca anumite forte oculte nu-si vor baga nasul, lovindu-i sub centura. Dupa ce m-am imprietenit cu Robert Cooper si am aderat la cauza lui, acesta a fost atacat in presa locala, care l-a numit "nativ american negru" si a incercat sa il discrediteze prin orice mijloace.

Dupa ce a sugerat ca trebuie sa raspunda unor acuzatii de coruptie de pe timpul cand a fost politist, un lung articol de presa i-a cerut sa demisioneze din Consiliul Municipal si sa renunte la pensia de politist. Autorul articolului afirma ca actiunile sale (pentru sustinerea cauzei indienilor Montauk) erau iresponsabile. Bob mi-a spus ca este de acord ca acuzatiile care i se aduc sa fie verificate. V-am povestit toate acestea pentru a sublinia faptul ca pretentiile indienilor Montauk de a-si redobandi mostenirea de drept intampina o opozitie puternica. Speranta mea este ca cititorii care pot ajuta cu ceva la aceasta cauza sa intervina activ.

Discutand cu Sharon, m-am bucurat sa aflu ca indienii Montauk isi strang randurile pentru a lupta pentru drepturile lor, dar am dorit sa aflu daca stie ceva si de piramidele din Montauk. Bob Cooper nu auzise de ele. I-am aratat lui Sharon o copie a fotografiei si ea mi-a dat un raspuns cat se poate de interesant. Mi-a spus ca indienii nu construiesc niciodata structuri simple, care iti permit sa iti dai imediat seama ce reprezinta. In general, cladirile lor ascund diferite mistere. A mai remarcat ca piramidele sunt aliniate, lucru de asemenea neobisnuit pentru cladirile construite de ei. In mod normal, genul acesta de constructii sunt circulare sau in forma de semiluna. Dupa parerea ei, piramidele din fotografie simbolizau progresul si nu erau construite de o civilizatie terestra.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.