Saladin

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Nascut in Tikrit, Iraq, Saladin, cum este cunoscut in vest, a fost Kurd; numele sau arabic fiind Salah al-Din Yusuf ibn Ayyub. La varsta de 14 ani el impreuna cu alti membri ai familiei sale (Ayyubid) s-au inrolat in armata liderului sirian Nur ad-Din. Intre 1164 si 1169 a fost trimis in trei expeditii de catre Nur ad-Din pentru a ajuta conducatorii Fatimid ai Egiptului impotriva atacurilor din ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Saladin

Nascut in Tikrit, Iraq, Saladin, cum este cunoscut in vest, a fost Kurd; numele sau arabic fiind Salah al-Din Yusuf ibn Ayyub. La varsta de 14 ani el impreuna cu alti membri ai familiei sale (Ayyubid) s-au inrolat in armata liderului sirian Nur ad-Din. Intre 1164 si 1169 a fost trimis in trei expeditii de catre Nur ad-Din pentru a ajuta conducatorii Fatimid ai Egiptului impotriva atacurilor din cadrul Cruciadelor Crestine din Palestina.

In 1169 a devenit comandant sef al armatei siriene si vizir al Egiptului. Desi aflat sub autoritatea califului Fatimid din Cairo, Saladin trateaza Egiptul ca o baza de putere Ayyubid, sprijinindu-se in special pe familia sa kurda si pe sustinatori. Odata cu revitalizarea economiei Egiptului si reorganizarea pamanturilor si fortelor navale, Saladin i-a alungat pe cei ce duceau Cruciadele si a luat ofensiva impotriva lor. In septembrie 1171 a inlaturat regimul disident Fatimid, reunind Egiptul cu califatul ortodox Abbasid, dar refuzul sau de a coopera cu Nur ad-Din imporiva atacatorilor l-au adus in pragul razboiului cu fostul lui stapan.

Dupa moartea lui Nur ad-Din din 1174, Saladin si-a extinis puterea in Siria si in nordul Mesopotamiei, cu pretul rivalilor sai musulmani. Dupa capitularea Damascului (1174), a¸salab (Aleppo) (1183), si Mosul (1186), numeroase armate musulmane, aliate sub comanda lui Saladin, au fost gata sa lupte impotriva atacatorilor. In 1187 a invadat regatul latin al Ierusalimului, i-a invins pe crestini la Hittin in Galilee (4 iulie), si a capturat Ierusalimul in octombrie anul viitor. In 1189 tarile Europei de Vest au lansat a treia Cruciada pentru a recastiga Orasul Sfant.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.