Sa ne cunoastem pe noi insine

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.81

nivel: Facultate

In cazul analizei tranzitionale se folosesc metode simple si eficace; studiind comportamentul oricarei persoane se poate observa cum aceasta se poate schimba in functie de starea emotionala in care aceasta se afla. Sa luam ca exemplu un vanzator de succes: acesta va fi un adult cand va vorbi cu un client, va deveni parinte cand va da sfaturi si se va transforma intr-un copil atunci cand va face vr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sa ne cunoastem pe noi insine

In cazul analizei tranzitionale se folosesc metode simple si eficace; studiind comportamentul oricarei persoane se poate observa cum aceasta se poate schimba in functie de starea emotionala in care aceasta se afla. Sa luam ca exemplu un vanzator de succes: acesta va fi un adult cand va vorbi cu un client, va deveni parinte cand va da sfaturi si se va transforma intr-un copil atunci cand va face vreo afirmatie spirituala.
Trebuie luat in considerare faptul ca aceste trei faze nu sunt independnte, ci sunt strans corelate intre ele, avand toate trei aceiasi importanta.

Eu-ul copil se identifica cu sentimentele de afectiune si cu sentimentele care sa nasc atunci cand un copil castiga bunavointa cuiva, cu spontaneitatea manifestarii propriilor sentimente. Eu-ul parinte intra in scena atunci cand ascultam cu rabdare pe ceilalti si cand devenim consilierii acestora, oferindu-le sfaturi.

Eu-ul adult participa in mod activ la ceea ce il inconjoara, studiaza si analizeaza faptele concrete si incearca sa traga concluzii din acestea. Putem sa recunoastem aceste trei faze atat in noi insine, cat si in ceilalti, doar studiind comportamentul, comunicarea si gestualitatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.