Sa facem cunostinta cu vitaminele

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Amandoi lucram cate cincisprezece ore pe zi, dar numai eu aratam si simteam acest lucru.in anul 1965 mi-am deschis prima farmacie. Pana in acel moment nu realizasem cate medicamente obisnuiesc oamenii sa ia, nu atat pentru cazuri de boala, ci pur si simplu pentru a-si duce viata de zi cu zi. Unul din clientii mei fideli avea retete pentru tot soiul de pilule menite sa-i stimuleze absolut fiecare f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sa facem cunostinta cu vitaminele

Amandoi lucram cate cincisprezece ore pe zi, dar numai eu aratam si simteam acest lucru.in anul 1965 mi-am deschis prima farmacie. Pana in acel moment nu realizasem cate medicamente obisnuiesc oamenii sa ia, nu atat pentru cazuri de boala, ci pur si simplu pentru a-si duce viata de zi cu zi. Unul din clientii mei fideli avea retete pentru tot soiul de pilule menite sa-i stimuleze absolut fiecare functie vitala a organismului, si nici macar nu era bolnav!

Partenerul meu din acea vreme era un adept convins al vitaminelor. Amandoi lucram cate cincisprezece ore pe zi, dar numai eu aratam si simteam acest lucru, iar cand l-am intrebat care era explicatia, mi-a raspuns ca nu este nici un secret; totul se datoreaza vitaminelor. Ceea ce-mi spunea el depasea cunostintele mele rudimentare despre vitamine, scorbut si beriberi, dar ma convingea ca ele aveau multa

Biblia Vitaminelor
importanta chiar pentru mine. Imediat m-am transformat intr-un invatacel silitor si studios si pot spune ca niciodata n-am regretat acest lucru. Am aflat atunci cat de benefice,sunt alimentele naturale si vitaminele pe care le contin, am invatat ca vitaminele B complex si C atenueaza stresul fizic si psihic, ca vitamina E poate mari rezistenta la imbolnaviri si ca vitamina B12 are rolul de a elimina oboseala, iar cand m-am profilat eu insumi pe un astfel de regim--cat se poate de elementar--am fost nu doar convins, ci de-a dreptul convertit.

Dintr-odata a devenit principala mea preocupare in viata. Am citit toate cartile referitoare la acest subiect, am urmarit articolele din revistele de specialitate, mi-am cautat vechile manuale de farmacologi 17417y243r e si am descoperit cu acea ocazie legatura uimitor de stransa care exista intre biochimie si modul nostru de hranire.

Am audiat numeroase cursuri de medicina si sanatate publica si chiar la unul dintre acestea am aflat despre importanta complexului de acizi nucleici ADN -- ARN asupra incetinirii procesului de imbatranire (acest complex, alaturi de super-oxid dismutaza, a facut de atunci parte din dieta mea regulata si datorita lui oamenii imi dau astazi cu cinci pana la zece ani mai putin decat am in realitate). Eram entuziasmat de fiecare noua descoperire in domeniu si rezultatele nu s-au lasat asteptate.

O lume noua mi se deschidea in fata si imi doream s-o pot impartasi tuturor celorlalti. La partenerul meu de afaceri am gasit intelegere deplina. Am inceput prin a oferi clientilor nostri tablete de B12 si B complex, sugerandu-le ca ar putea incerca sa-si reduca dependenta fata de tranchilizante, energizante sau sedative prin consumul de alimente bogate in vitamine si chiar vitamine ca atare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.