Rusia 1815-1881 de Russell Sherman

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.86

nivel: Facultate

Ea se intindea de la pustietatile inghetate ale nordului arctic la desertul ariddin sud,mai sus de afganistan ,si in Europa Centrala (limitea vestica) pana inAlaska (limita estica) .Pentru oameni existenta de fapt doar doua zone locuibile : stepa si partea de sud a regiunii forestiere. Tabloul care se desprinde din aceste randuri pare cel al unui teren fertile, manos si usor fructificabil. Clima R[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rusia 1815-1881 de Russell Sherman

Ea se intindea de la pustietatile inghetate ale nordului arctic la desertul ariddin sud,mai sus de afganistan ,si in Europa Centrala (limitea vestica) pana inAlaska (limita estica) .Pentru oameni existenta de fapt doar doua zone locuibile : stepa si partea de sud a regiunii forestiere. Tabloul care se desprinde din aceste randuri pare cel al unui teren fertile, manos si usor fructificabil. Clima Rusiei este una de tip continental ceea ce inseamna vezi toride si ierni crancene.Asta inseamna ca perioada de crestere vegetala este foarte scurta.In scolul al XIX-lea rezultatul acestor conditii vitrege se traducea prin recolte slabe,dar alte motive a foametei erau cresterea rapida a populatiei si zonele nefertilizate.

Rusia era un stat rural 96% din populatie traia la sate si era intr-o majoritate covarsitoare de tarani ,celula sociala a Rusiei se baza pe grupul familiar extins care numara si 50 de membri. Din 1815 au inceput sa apara asa numitul mir (comuna). Existau doua categorii principale de tarani iobagii aproape asemanatori cu sclavii si tarani cei de stat, dar acestia reprezentau doar 83% dein populatie restul fii clasa de mijlog cei ce se bucurau de anumite privilegii.Acesta sa nascut in 1777 si a fost primul fiu al lui Pavel ,mostenitorul tronului,de el a avut grija imparateasa Ecaterina care sa ocupat de educatia lui Ecaterina a murit in 1796 si a fost urmata la tron de Pavel.

Un grup de ofiteri s-au hotarat sa-l rascoale pe Pavel considerandul inprevizibil si lipsit de eficienta,si sa-l aduca pe Alexandru la tron, acesta a fost deacord cu o conditie ca sa ii crute viata tatalui sau ,dar mai apoi ofiteri tot lau asasinat pe Pavel,fiul sau simtinduse vinovat simtindu-se vinovat . Domnia lui Alexandru este adeseori impartita in doua perioade una care s-a incheiat cu infranera finala a lui Napoleon din 1815 ,o alta care a durat pana in 1825 cand Alexandru a murit. El a adus multe beneficii Rusiei precum :detinutii au fost eliberati, au fost abordate toate legile dure si oppressive ,exilatii li s-a permis sa revina in tara ,i-ar folosirea torturi a fost interzisa. O mare realizare a sa a fost lupta sa cu Napoleon in care a iesit invingator chiar daca armata lui napoleon nu era pregatita pentru gerul din Rusia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.