Rupturi musculare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.75

nivel: Facultate

Rupturile apar spontan datorita unei contractii puternice sau a unui gest obisnuit efectuat pe un muschi epuizat; pot fi provocate prin lovitura directa, mai ales cand directia de actiune este tangentiala cu muschiul. Simptomatologie: durere cu intensitate ce depinde de numarul de fibre implicate in accidentiaopreste efortul si poate fi precedata de o stare de discomfort muscular ("greutate"); de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rupturi musculare

Rupturile apar spontan datorita unei contractii puternice sau a unui gest obisnuit efectuat pe un muschi epuizat; pot fi provocate prin lovitura directa, mai ales cand directia de actiune este tangentiala cu muschiul. Simptomatologie: durere cu intensitate ce depinde de numarul de fibre implicate in accidentiaopreste efortul si poate fi precedata de o stare de discomfort muscular ("greutate"); determina imobilizarea reflexa a segmentuluiiascaderea in intensitate intr-un interval scurt de timp; dispare la aplicatii cu gheata; mersul in caz de leziuni ale membrului inferior este schiopatat.

Examenul clinic: anomalia de contur a regiunii respective; hematom. Anomalia, prin palpare, se descrie ca fiind reprezentata de 2 zone tumefiate, despartite intre ele printr-o depresiune (valabila imediat dupa accident)-la 2-3 zile de la accident devine o singura umflatura.
Examenul functional: miscari posibile, dar durerea se amplifica; amplitudinea intinderii pasive este limitata; miscarile active cu rezistenta sunt limitate si dureroase; balotarea musculara este diminuata. Examenul paraclinic: ecografia.

Evolutia este buna; sechela fibroasa este de dimensiuni mici si nu afecteaza calitatea functionala a muschiului. Tratamentul incorect duce la sechela fibroasa de dimensiuni mari, riscul recidivelor creste si scade capacitatea de performanta a muschiului.Ruptura totala: intreruperea unui numar mare de fibre musculare si fascicule musculare sau chiar a intregului muschiruptura partiala sau ruptura totala.
Dupa sediul leziunii, exista ruptura in plina masa musculara (in urma unei lovituri directe) sau ruptura la nivelul jonctiunii musculotendinoase (in urma unei cauze interne sau a unei miscari brutale pe o directie de miscare atipica).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.