Rubeola

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.70

nivel: Facultate

Rezistenta in mediul extern este scazuta, rezista cateva ore in picaturi- nucleosoli in conditii de umiditate relativa si este rezistent la frig( se conserva la minus 60 As C cel putin un an).Virusul rubeolic este inactivat de dezinfectante, solventi lipidici, formol, ultraviolete, caldura, pH scazut si este inhibat de amantadina.

Nu prezinta variatii antigenice, dar exista variatii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rubeola

Rezistenta in mediul extern este scazuta, rezista cateva ore in picaturi- nucleosoli in conditii de umiditate relativa si este rezistent la frig( se conserva la minus 60 As C cel putin un an).Virusul rubeolic este inactivat de dezinfectante, solventi lipidici, formol, ultraviolete, caldura, pH scazut si este inhibat de amantadina.

Nu prezinta variatii antigenice, dar exista variatii in teratogenicitatea diferitelor tulpini de virus rubeolic( tulpinile din Japonia ar fi mai putin teratogene, cea ce ar constitui o explicatie pentru raritatea rubeolei congenitale in aceasta tara).

Patrunderea in organism are loc la nivelul aparatului respirator,fiind posibila izolarea virusului de la bolnavi din:
-lichid de spalatura nazofaringiana( cu 2-5, chiar 13 zile inainte de eruptie, pana la 6 zile dupa aparitia eruptiei),
-sange,
-leucocite,
-materii fecale,
-urina.

In rubeola congenitala izolarea virusului este constanta si pentru durate mult mai lungi, ceea ce arata persistenta lui in aceste cazuri timp de luni( cazuri contagioase!).

Rubeola este o importanta problema de sanatate publica datorita SRC, care apare la copiii nascuti din mame care au trecut prin infectie in timpul graviditatii.Rubeola si rujeola sunt doua boli importante care pot fi prevenite prin vaccinare, dupa OMS.

Programul de vaccinare antirubeolica a modificat efectiv epidemiologia rubeolei si un numar de tari au eliminat boala, similar rujeolei.
In SUA inainte de vaccinarea antirubeolica cu virus viu atenuat epidemiile de rubeola erau frecvente la copii(in mod obisnuit),apoi la adolescenti si la adultii tineri.Dupa vaccinare s-a observat o scadere semnificativa a cazurilor de rubeola.

In anul 2004 CDC a anuntat ca in SUA in cursul anului 2001 au fost raportate mai putin de 25 cazuri de rubeola, acoperirea vaccinala fiind de 95% in randul copiilor de varsta scolara cu o imunitate in randul populatiei estimata la 91%.Obiectivul national al SUA este eliminarea completa a rubeolei congenitale pana in anul 2011.

Un obstacol in calea acestuia este refuzul vaccinarii rezultand clustere geografice de refuzuri si focare ulterioare de boala, crescand riscul de infectie pentru cei care refuza vaccinarea sau la cei la care este contraindicata vaccinarea( varstnici, imunosupresati).

Comitetul Regional European OMS a adoptat oficial planul strategic in vederea eliminarii rujeolei transmise indigen in 1998.
In anul 2005 a inclus rubeola in acest plan strategic urmand sa aleaga o data pentru eliminarea ambelor boli pana in anul 2010.

In documentul ''Eliminating measles and rubella and prevention congenital infection'' WHO European Region Strategic Plan 2005-2010, cheile strategice sunt identificate ca fiind:
- intreruperea transmiterii indigene de rubeola ,
- prevenirea infectiei de rubeola congenitala,
- intarirea sistemului de supraveghere care sa includa cazurile grave de rubeola,
- confirmarea prin examinari de laborator a acestor cazuri.

Ghidurile de supraveghere pentru rubeola si rujeola si SRC in Regiunea Europeana au intentia de a furniza sfaturi tehnice in ceea ce priveste designul si implementarea unor programe de supraveghere pentru aceste boli, in scopul eliminarii lor.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.