Roxette

5x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.45

nivel: Gimnaziu

     MARIE SI PER ÎNAINTEA FORMARII GRUPULUI ROXETTE     În 1976 Per, împreuna cu prietenul sau, Mats, îsi formeaza prima lui formatie - GRAPE ROCK.

     În 1978 Marie s-a mutat la Halmstad si locuia împreuna cu Stefan. Marie a fost chelnarita la "Tre Hjärtan", suplinitor la scoala Nylrens si profesoara de muzica la scoala Strostrops. Cariera de cheln[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Roxette

     MARIE SI PER ÎNAINTEA FORMARII GRUPULUI ROXETTE     În 1976 Per, împreuna cu prietenul sau, Mats, îsi formeaza prima lui formatie - GRAPE ROCK.

     În 1978 Marie s-a mutat la Halmstad si locuia împreuna cu Stefan. Marie a fost chelnarita la "Tre Hjärtan", suplinitor la scoala Nylrens si profesoara de muzica la scoala Strostrops. Cariera de chelnarita a luat sfârsit datorita unui incident : încercând sa-si pastreze echilibrul, în fusta strâmta si purtând tocuri înalte, s-a dezechilibrat si toate vasele de pe tava s-au spart. Stefan cânta cu Martin si Salle într-o formatie. Martin a auzit-o pe Marie cântând si talentul ei l-a fascinat. Astfel a luat nastere formatia Strul.

     În acelasi an 1978 Marie l-a cunoscut pe Per. El avea o multime de repetitii, cu noul lui grup Gyllene Tider. Pentru nici unul dintre ei prima impresie nu a fost pozitiva. Marie credea ca Per este politicos. Pe de alta parte, Per încerca sa-i evite prietenii care se ocupau de droguri.

     Primul concert al lui Marie a adunat 400 de persoane, venite doar pentru a o vedea pe Marie cântând cu Strul. De emotie, era sa se înece si nu si-a luat privirile de la claviatura nici o secunda. Totusi, vocea ei minunata a impresionat spectatorii care i-au multumit prin ovatiile obisnuite.

     Relatia dintre Marie si Stefan a evoluat din prietenie în dragoste. Strul a cunoscut o perioada dificila. În afara de propriile lor festivale, formatia nu a mai avut aparitii, beneficiul lor fiind afectat. Nici relatia dintre Marie si Stefan nu a mai îmbunatatit relatia. În acelasi timp, Martin trecuse printr-o criza groaznica. Marie a fost alaturi de el si de data aceasta prietenia s-a transformat în dragoste. Strul s-a desfiintat în 1980, dar dupa putin timp s-au reunit, dar în 1982, Strul s-a despartit de tot.

     Per cu formatia lui, Gyllene Tider, avea un mare succes, în 1980 "Flickoma pa TV2" ajungând N.O. în Suedia.

     Marie si Martin au devenit MaMas Barn. În timp ce înregistrau albumul, Marie a primit o oferta surprinzatoare din partea lui Per, care voia sa înregistreze un cântec împreuna - "Ingenting Av Vad Du Behover" , un single bonus care urma sa apara la lansarea ziarului Schlager. Totul a mers bine. Marie si per erau multumiti de ce realizasera. Amândoi mai vroiau sa lucreze împreuna ... între timp Marie si Martin au scos albumul care însa nu s-a vândut bine. În 1983 au aparut probleme între relatia dintre Martin si Marie. El voia sa continue MaMas Barn, iar Marie voia sa-si gaseasca drumul ei propriu, sa fie ea însasi, independenta. Aceasta a fost sfârsitul formatiei MaMas Barn. Pentru a suporta mai bine despartirea de Martin, Marie s-a mutat înapoi la Halmstad. Se întâlnea din ce în ce mai des cu Per, vorbeau or în sir. Amândoi si-au dat seama ca prietenia era ceva foarte special. Puteau sa-si spuna unul altuia tot ce voiau, fiecare avea încredere în celalalt; simteau ca puteau sa se înteleaga si sa tina unul la altul. Si acesta era începutul unei noi prietenii. În 1985 Gyllene Tider se destrama. Per si Marie scot LP-uri solo. În februarie 1986 Per compune piesa "Neverending Love" si este sfatuit sa o cânte împreuna cu Marie. Astfel ia nastere grupul Roxette.

     Pentru varianta intreaga a acestui referat apasa butonul de "DOWNLOAD" !!!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.