Roosevelt

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.69

nivel: Liceu

Promisiunea lui Roosvelt "o noua intelegere pentru populatia americana" prevesti o extinctie revolutionara a puterii federale in viata natiunii de zi cu zi .Efortul pentru realizarea prosperitatii.
Primele 3 luni de munca in biroul sau au fost numite cele 100 de zile care s-au remarcat prin modificari ale legislatiei in special in partea executiva.Intr-o perioada in care rata somajului era [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Roosevelt

Promisiunea lui Roosvelt "o noua intelegere pentru populatia americana" prevesti o extinctie revolutionara a puterii federale in viata natiunii de zi cu zi .Efortul pentru realizarea prosperitatii.
Primele 3 luni de munca in biroul sau au fost numite cele 100 de zile care s-au remarcat prin modificari ale legislatiei in special in partea executiva.Intr-o perioada in care rata somajului era de 25%,stocurile de pe piata care nu mai erau valide,miile de banci inchise,si preturile alimentelor agricole care erau cu mult sub costurile productiei,

Congresul,la cererea lui Roosvelt,a luat oserie de masuri de siguranta calculate astfel incat sa asigure o lichiditatea a institutilor bancare si libertate pentru cei individuali si pentru a impiedica pierderile in afaceri.Abandonarea standardului de aur in 1933 a avut efectul devalorizarii dolarului pe pietele internationale.
Pentru a inbunatati situatia,Administratia Progresului Muncii,sub conducerea directa a lui Harry Hopkins,strategia NEW DEAL tintea pentru solutionarea problemelor economice ep termen lung care luasera amploare din al doilea razboi mondial.

In cadrul acestui complex de conceptii s-a dorit si imbunatatirea agriculturii,care s-a realizat odata cu Actele de Ajustare Agricola din 1933 si 1938 .Aceasta noua legislatie a introdus un control in productie ,pentru anumite produse alimentare ,tocmai pentru a se realiza un echilibru intre productie si cerere.
S-a realizat programul numit: "Tennesse Valley Authority" ,creat in 1933 ,care a inclus constructia de baraje pentru a produce curent electric cu ajutorul hidrocentralelo,managementul apelor,imbunatatirea metodelor in agricultura si navigarea pe rau ,constructia de spitale,si scoli.Noi industrii s-au dezvoltat deoarece preturile la electricitaet erau acum mici. Astfel,economia din sud s-a dezvoltat
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.