Romanul adolescentului miop - rezumat pe capitole

5x puncte

categorie: Romana

nota: 8.57

nivel: Gimnaziu

Robert si Dinu au venit sa-l ia pe auor caruia ii spuneau doctoral-fiind urat,miop si cu preocupari erudite, sa-l duca la o plimbare in Cismigiu.Robert si Dinu se uitau dupa femei catalogandu-le si povestindu-si aventurile amoroase.

Cap5 Un prieten

Marcu e inalt, cu ochii mari si bulbucati parul cret, maini si picioare lungi si sta in ultima b[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Romanul adolescentului miop - rezumat pe capitole

Robert si Dinu au venit sa-l ia pe auor caruia ii spuneau doctoral-fiind urat,miop si cu preocupari erudite, sa-l duca la o plimbare in Cismigiu.Robert si Dinu se uitau dupa femei catalogandu-le si povestindu-si aventurile amoroase.

Cap5 Un prieten

Marcu e inalt, cu ochii mari si bulbucati parul cret, maini si picioare lungi si sta in ultima banca, citind romane frantuzesti in timpul orelor.Nu e interesat de ceeea ce se discuta la ore, numai cu Eliade discuta despre cartile pe care le citesc,Eliade a citit Ulita copilariei lui Ionel Tedoreanu si a plans gandinu-se la Sonia.

Cap6 Luni 8-9 germana

In clasa intai Eliade ramasese coregent la franceza germana si romana, fiind foarte bun la oina unde-si petrecea toate dupa-amiezile.Acum in clasa a6-a reuseste in toamna sa-si ia corigenta la germana.

Cap7 Corigenta

Ramas coregent la mate, nu reuseste sa se pregateasca pentru a fi ascultat si hotaraste ca are timp o vara intreaga sa se pregateasca sa-si dea corigenta la toamna.

Cap8 Premiantii

Directorul a tinut o binecuvantare dupa care fanfare copiilor a cantat cateva cantece si apoi au fost cititi premiantii.Eliade impreuna cu Dinu era printre cei 4 corigenti la mate.

Cap9 Vacanta

Eliade intalneste intr0o zi in parc pe o bancva,un vagabond care-I povesteste despre peripetiile sale prin diverse tari, dar Eliade e constient ca nu are curajul de a pleca din mansarda sa.Spre sfarsitul lui iulie trebuie sa plece in Dumbrava Sibiului unde de abia asteapta sa ajunga.

Cap10 Jurnal de vara

S-a intors de la Dumbrava Sibiului mai repede,motivand lipsa banilor si desi isi impunea sa se apuce de matematica nu a reusit sa invete aproape nimic.Se pare ca datorita interventiei unei personae feminine din partea unuia dintre corigenti,au fost trecuti toti.Eliade e hotarat sa invete mate si germana de la toamna.


PARTEA a-2Aa
Cap1 Mansarda

Eliade citea si avea un caiet gros intitult Calatorie in jurul bibliotecii mele, unde slavea cartile citite.E hotarta sa scrie despre sufletul mansardei sale, martora a intregii vieti de pana atunci.CAP2 “Muza”-societate cultural dramatica

Cei talentati din clasa au alcatuit o societate ‘Muza” unde au primit si alti membrii si mai ales fete din alte clase, unde organizau conferinte,piese de teatru si altele.Totul se organiza in subsolul casei colegului Noschuna.Eliade a tinut o conferinta despre Rama, avand mare success in fata fetelor din clasa a6-a.Au organizat o parte din piesa Don Juan, unde Eliade era preotul Ieronim, Dinu erea Castagnete pajul, iar Robert era Don Juan.Piesa a fost un succes,dar discutiile de dupa,au degenerate in cearta si societatea s-a scindat,Dinu anuntand ca va organiza o societate la el acasa.

Cap3 Fanica

Fanica a scris o “revista” numita “Un liceu model” carte se va juca de Sf.Spiridon, cand se tine o serbare mare.Bricterian il va juca pe director, Eliade il va juca pe proful de chimie Toivinovici , in timp ce autorul piesei va avea rol dublu, al unui parinte revoltat impotriva taxelor si al elevului bolnav de “galbinare” din pricina chimiei.Se preconiza un succes mare al revistei.Duminica au fost invitati toti la via lui Morariu,UNDE ERA MUST , VIN VECHI SI CULEGATOARE MULTE.Dar tatal Morariul a fost aproape tot timpul.

Cap4 Dl director

Eliade e hotart sa capete bani de la revidta dl Leontescu caruia ii trimitea articole nenumarate.Dar intalnirea dintre ei ni-I adduce banii promise si Eliade e hotarat san u-I mai trimita alte articole.

Cap5 Noiembrie

Zi trista, suflet melancholic.Uneori Eliade se tortura cu o franghie, aplicandu-si loviturio pe spate, pana ajungea la clipa de extaz, clipa apropierii de sine insusi.Incepe sa poarte ciorapi de matase, sa-si faca haine moderne,se pudra ca Dinu si prietenii ii spuneau ca a intrat in randul lumii si el.

Cap6 Repetitii

Au inceput repetitiile pentru revista,Se adunau in fiecare seara in sala dce muzca, iar regizorul era dl Filimon de la Teatrul National.Au asistat si directorul si profesorii la prima repetitie pentru a vedea daca accepta piesa.Au acceptat-o si repetitiile au continuat.Dl Boloveanu proful de muzica mai vine si el incercand sa adune copii la fanfare, dar acestia se eschiveaza mereu.

Cap7 Drumul catre mine insumi

Eliade incearca sa se gaseasca pe sine insusi, insa nu are o metoda si nici o indicatie.I se pare ca sufletul e schimbat de la o ora la alta, ca nu il poate pretui.Priveste spre el, ca spre niste trasaturi straine si are impresia ca nu va putea scrie niciodata RAM.

CAP8 Incipit vita nova

Eliade se transfera de la real la modern si e fericit ca a scapat de matematica.Leiber si Petrisor discuta in contradictoriu, Bratasanu invata tot,darn u are lucrari stralucitoare, dar e premiantul si “baiat bun”.Marcu citeste mult, darn u la obiect, de aceea nu reuseste decat greu san u ia insufficient.Robert se straduieste si el si cateodata straluceste.Eliade e fericit cu noii sai colegi si toata tristetea pe care i-a produs-o zilele de ninsoare, a uitat-o.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.