Romanul adolescentulu miop - rezumat pe capitole

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.95

nivel: Liceu

Miopul nu stie despe ce sa fie romanul. Nici el si nici prietenii lui nu au iubit vreodata. Robert va fi unul dintre personaje, e sigur.
Cei doi, impreuna cu Dinu si Perri, merg in Parcul Carol sa intalneasca 4 fete pe care Robert si Perri le-au "agatat" intr-o seara pe bulevard. Cand naratorul personaj a sarutat-o pe una dintre acestea, ea a plecat sub pretextul ca trebuie sa isi gase[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Romanul adolescentulu miop - rezumat pe capitole

Miopul nu stie despe ce sa fie romanul. Nici el si nici prietenii lui nu au iubit vreodata. Robert va fi unul dintre personaje, e sigur.
Cei doi, impreuna cu Dinu si Perri, merg in Parcul Carol sa intalneasca 4 fete pe care Robert si Perri le-au "agatat" intr-o seara pe bulevard. Cand naratorul personaj a sarutat-o pe una dintre acestea, ea a plecat sub pretextul ca trebuie sa isi gaseasca sora.
Robert se considera glorios, dar Eliade dorea ca personajul lui sa fie ridicol, motiv pentru care s-au certat.
III. Jurnal de clasa:

Intr-o ora de istorie de la sfarsitul lunii mai, profesorul Noisil il asculta pe Caleia din expeditia lui Marco Polo. Acesta nu stie nimic, exceptand ceea ce ii "sufla" Tolihroniade.
Pake va ramane repetent. Acest lucru nu era in total asigurat daca Vanciu nu l-ar fi prins fumand. Astfel, i s-a scazut nota la purtare.
In ora de muzica, probabil ultima din acel an, era haos, elevii distrandu-se pe seama profesorului Boloveanu.
De asemenea, sunt prezentate momente dintr-o ora de chimie, unde Aguletti a plans si a pomenit de tatal lui mort pentru ca profesorul Toivinovici sa nu-i puna "insuficient", o alta ora de chimie unde Fanica a sarutat tabla dupa ce a "capatat" un "bine", ganduri din timpul tezei la matematica.

IV. Intre Don Juani:
Robert ii spune lui Eliade "doctorul" deoarece "are toate simptomele": e urat, are miopie, si are preocupari erudite.
Naratorul, impreuna cu Robert si Dinu, au hotarat sa se plimbe intr-o seara in Cismigiu. Aici, acestia vorbesc despre cuceririle lor.
Robert si Dinu sunt cei aratosi. Ei sunt cand prieteni, cand rivali.V. Un prieten:
Marcu, un alt coleg de-al sau, este, de asemenea, pasionat de citit. Mult mai pasionat de citit decat miopul. Marcu citeste mereu romane scrise de francezi in orele de curs.

Este denumit de Furtuneanu "evreu distructiv", in urma unui conflict intre cei doi.Eliade citeste "Ulita copilariei" de Ion Teodoreanu si nu s-a sfiit, si-a dat frau liber lacrimilor, deoarece el nu a simtiti niciodata ceea ce simt eroii acelei carti. Mai apoi, a pus cartea pe raft, razand de cat de sensibil si visator este. Isi aminteste de Sonia.
VI. Luni 8-9, germana:
Tanarul are probleme cu germana. Este ascultat de mai multe ori, dati in care primeste trei, "insuficient". Profesorul a ajuns director.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.