Romanul

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

In acelasi timp romanul privilegiaza personajul, a carui evolutie constituie subiectul si obiectul intamplarilor.

Romanul obiectiv
Naratiunea - este folosita naratiunea heterodiegetica, tipul de narator fiind cel extradiegetic,omniscient, heterodiegetic si viziune ,,din afara,,.Descrierea - are rolul de a impune credibilitatea universului narat prin prezentarea amanuntita a p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Romanul

In acelasi timp romanul privilegiaza personajul, a carui evolutie constituie subiectul si obiectul intamplarilor.

Romanul obiectiv
Naratiunea - este folosita naratiunea heterodiegetica, tipul de narator fiind cel extradiegetic,omniscient, heterodiegetic si viziune ,,din afara,,.Descrierea - are rolul de a impune credibilitatea universului narat prin prezentarea amanuntita a personajelor si spatiilor. Prin descrierea detaliata se obtine un enunt cu dominanta informativa.
Personajul din romanul obiectiv este prezentat indeosebi indirect, deoarece naratorul nu poate face aprecieri asupra calitatii actiunilor realizate de actant.

Romanul subiectiv
Naratiunea- este homodiegeza
Naratorul - intradiegetic, uniscient si autodiegetic este simultan si personaj. Datorita discursului la persoana I stilul devine profund subiectiv.

Descrierea din r. subiectiv pune in valoare acele elemente pe care anume personajul central le considera esentiale, deci este mai putin amanuntita decat in romanul obiectiv. Personajul este construit si prin introspectie (el isi analizeaza reactiile, gandurile, atitudinile) si emite opinii despre caracterul si calitatea faptelor celorlalti actanti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.