Roma

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

In acest muzeu exista mai multa sali, intre care se remarca marea sala de confarinte, numita "Sala Mapamondului" , ca si "Sala Consistoriului", "Sala Conducerii", apartamentul papei Inocentiu al VIII-lea, conpus din zece-dousprezece camere si multe saloane, in care sunt expuse picturi de Benozzo, Bacchiacca, Donato, Creti si multi alti artisti ai timpurilor, precum si tapiserii din secolulXV-XVI, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Roma

In acest muzeu exista mai multa sali, intre care se remarca marea sala de confarinte, numita "Sala Mapamondului" , ca si "Sala Consistoriului", "Sala Conducerii", apartamentul papei Inocentiu al VIII-lea, conpus din zece-dousprezece camere si multe saloane, in care sunt expuse picturi de Benozzo, Bacchiacca, Donato, Creti si multi alti artisti ai timpurilor, precum si tapiserii din secolulXV-XVI, bronzuri florentine, mobilier de epoca etc.., ce incanta privirea si raman adanc intiparite in minteasi sufletul vizitatorului.

Fata Vaticanului este ocupata de marea si celebra catedrala "San Piedro", citadela religiei catolice crestine, zidita, dupa cum se spune, pe locul unde a fost martirizat apostolul Petru. Istoria afirma ca pe acest loc, dupa martirizare, a fost construit un mic oratoriu crestin, demolat in anul 362 de imparatul Constantin, care a ridicat prima biserica crestina, tramsformata si imbunatatita de-a lungul secolelor, pana a ajuns la forma de azi. Printre cei ce au facut constructii si au adus imbunatatiri catedralei sunt:

Nicolo al V-lea, in anul 1452, Iulius al II-lea in anul 1506, Michelangelo, care a pictat Capela Sixtina prin anii 1546, Papa Paul al V-lea, carte a transformat planul catedralei din cruce greaca in cruce latina, iar la 18 noiembrie 1626, Papa Urban al VIII-lea a facut deschiderea solemna a catedralei. Fatada catedralei are o deschidere de aproape 115 m, o inaltime de peste 45m, iar intrarea in catedrala este precedata de o gratioasa scara cu trei rampe. La extremitatile acestei scari sunt amplasate doua statui, ale sfiintilor Petru si Pavel, iar porticul - intrarea in catedrala, este sustinut de coloane foarte inalte si se face prin cinci porti din care, insa, numai trei erau deschise.

Interiorul este impresionant, cu cei 221m lungime, 137 latime si 46 inaltime, in care sunt amplasti stalpi de sustinere care delimiteaza si altarele unde se tin slujbe concomitet si in permanenta, cu instalatii de amplificare. Pentru a ne forma si mai usor imaginea dimensionala a catedralei, din datele studiate, se poate arata ca naosul central are o lungime de 186,36m, lungime, 27,50m latime si 46 inaltime.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.