Rolul terapiei sugestive

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pe langa aceasta se poate adauga si faptul ca majoritatea acestor clinici sunt incluse in cadrul sectiilor de psihiatrie ale spitalelor, ceea ce induce o piedica in recunoasterea acestei tulburari. Abuzul de alcool este intalnit la toate nivelurile sociale, indiferent de varsta si sex. Implicatiile alcoolismului in Romania nu sunt pe deplin constientizate. In societatea noastra alcoolicul nu este [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul terapiei sugestive

Pe langa aceasta se poate adauga si faptul ca majoritatea acestor clinici sunt incluse in cadrul sectiilor de psihiatrie ale spitalelor, ceea ce induce o piedica in recunoasterea acestei tulburari. Abuzul de alcool este intalnit la toate nivelurile sociale, indiferent de varsta si sex. Implicatiile alcoolismului in Romania nu sunt pe deplin constientizate. In societatea noastra alcoolicul nu este perceput ca un individ care sufera de o boala, ci ca o persoana care ,,bea ca sa-si inece necazurile". Dincolo de aceasta expresie, exista celelalte aspecte ale alcoolismului ce nu sunt percepute de majoritatea populatiei.

De exemplu, dupa cum au mentionat mai multi autori, exista o relatie foarte stransa intre alcoolism si depresie. Aceasta din urma poate fi atat un factor declansator al consumului abuziv de alcool, dar in acelasi timp si un efect. Pe fondul acestei teorii am presupus ca ameliorand starea de depresie a unui pacient alcoolic scad sansele de recidiva. In general persoanele depresive au o stima de sine foarte scazuta. Terapia sugestiva a aparut ca o solutie valabila pentru aceasta tulburare deoarece antrenamentul autogen al lui Schultz utilizat in aceasta cercetare contine sugestii de intarire a eului.

Motivatia elaborarii acestei cercetari este atat de ordin intrinsec, cat si de ordin extrinsec. Lovindu-ma de aceasta problema in mediul familial, profesional si social, am incercat sa o inteleg. Prima tendinta a fost de asumare a responsabilitatilor fata de actele celorlalte persoane, insa de-a lungul timpului am realizat ca problemele indivizilor (in speta alcoolismul) nu apar din vina celorlalti, isi au originea in interiorul fiecaruia. Intelegandu-le problema se poate identifica o solutie adecvata.

Scopul acestei lucrari consta in demonstrarea faptului ca terapia sugestiva este benefica pentru ameliorarea depresiei alcoolicilor aflati in cura de dezintoxicare. Pentru finalizarea acestui demers s-a pornit de la fundamentarea unui background teoretic. Acest lucru se poate observa in urmatorul capitol al lucrarii de fata in cadrul caruia sunt dezbatute cele trei concepte cheie (depresie, alcoolism, terapie sugestiva) luandu-se in considerare perspectiva mai multor autori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.