Rolul terapiei cognitiv-comportamentale in ameliorarea anxietatii la toxicomani

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

De aceea a fost necesara dezvoltarea unor politici sociale care sa vizeze atat prevenirea cat si reducerea acestui flagel.
Rolul si importanta domeniului adictiilor sunt relevate atat in literatura de specialitate cat si in cea de interes general care vede o schimbare a relatiei individului cu placerea, riscul si chiar cu moartea. Cauza determinanta a folosirii substantelor toxice rezulta [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul terapiei cognitiv-comportamentale in ameliorarea anxietatii la toxicomani

De aceea a fost necesara dezvoltarea unor politici sociale care sa vizeze atat prevenirea cat si reducerea acestui flagel.
Rolul si importanta domeniului adictiilor sunt relevate atat in literatura de specialitate cat si in cea de interes general care vede o schimbare a relatiei individului cu placerea, riscul si chiar cu moartea. Cauza determinanta a folosirii substantelor toxice rezulta din interventia mai multor factori, fiind cauzata atat de o presiune sociala, cat si de o problematica personala:

probleme de desfasurare ale individului, disfunctii familiale, dar si dificultati de adaptare sociala. Consecintele conduitelor toxicomanice asupra adaptarii sociale, dar mai ales asupra evolutiei psihologice sunt precum o spirala negativa, interactiva care poate duce la imbolnavirea individului, ajungand astfel un toxicoman.
Din pacate, persoana dependenta nu se confrunta numai cu toxicomania, ci si cu alte tulburari psihice precum anxietatea. Majoritatea toxicomanilor prezinta stari anxioase, stari ce le provoaca un disconfort psihic si fizic major.

Acestea sunt intalnite atat la consumatori, cat si la cei aflati in cura de dezintoxicare. Starile de anxietate ale toxicodependentilor sunt induse de o gandire negativa, de o gandire distorsionata. De aceea o solutie de ameliorare sau chiar de vindecare a acestei tulburari este psihoterapia cognitiv-comportamentala. Avand in vedere ca aceasta lucrare vizeaza ameliorarea starilor de anxietate ale toxicomanilor aflati in cura de dezintoxicare s-a pus accent pe una din tehnicile specifice terapiei cognitiv-comportamentale, si anume modelul ABC.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.