Rolul si particularitatile resurselor umane in cadrul organizatiei

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In acest context unii specialisti in domenii sugereaza nu numai anumite intrebari, ci si raspunsurile la acestea, de exemplu:
"Ce este o organizatie fara angajati? Nu este nimic in absenta resurselor umane, eventual, o multime de echipamente scumpe." "daca am concedia angajatii diferitelor organizatii cu ce am mai ramane ? Nu cu mare lucru."Intrebarile autorilor, cu un anumit accent patetic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul si particularitatile resurselor umane in cadrul organizatiei

In acest context unii specialisti in domenii sugereaza nu numai anumite intrebari, ci si raspunsurile la acestea, de exemplu:
"Ce este o organizatie fara angajati? Nu este nimic in absenta resurselor umane, eventual, o multime de echipamente scumpe." "daca am concedia angajatii diferitelor organizatii cu ce am mai ramane ? Nu cu mare lucru."Intrebarile autorilor, cu un anumit accent patetic, se vor un semnal pentru sensibilizarea noastra a tuturor fata de o problema careia, in cele mai multe cazuri, nu I se acorda importanta cuvenita.

Cand ne gandim la numeroasele organizatii care ne furnizeaza bunuri si servicii si care, in plus, sunt pretabile, capabile sa ne angajeze pe tot timpul vietii, cat de des avem in vedere sau ne gandim explicit la faptul ca aceste organizatii, pentru a devenii operative, depind in cele din urma de oameni.
Organizatiile exista deoarece oamenii au capacitati fizice si intelectuale limitate, dar si capacitatea de a avea si dezvolta organizatii.
Prin urmare, organizatiile implica oameni si in final, depind de eforturile oamenilor.

Esenta oricarei organizatii este efortul uman, iar eficienta si eficacitatea acesteia sunt influentate, in mare masura, de comportamentul oamenilor in cadrul organizatiei.
Deci, organizatiile exista deoarece oamenii lucreaza impreuna pentru realizarea obiectivelor organizationale, in vederea indeplinirii propriilor lor obiective.
Organizatiile sunt implicate in viata noastra zilnica si reprezinta o parte din existenta noastra cotidiana, locul in care ne consumam cea mai mare parte din timpul nostru.

In acest sens, reflectand asupra vietii ca trecere printr-un lung sir de organizatii, Mintzberg afirma, pe buna dreptate, ca "traim intr-o lume de organizatii", deoarece intr-adevar ne nastem intr-o organizatie numita maternitate, ne pregatim sa ne instruim intr-o organizatie, ne castigam existenta intr-o organizatie, pentru ca de sanatatea si siguranta noastra sa se ingrijeasca, in cele din urma, tot o organizatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.