Rolul resurselor umane in Cadrul Orga

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

Resursele umane fiind un capital unic si fundamental al organizatiei este necesar sa subliniem diversitatea factorilor motivationali ai participarii capabili sa asigure succesul, competitivitatea si viitorul acesteia.La nivelul fiecarei organizatii se fac investitii substantiale pentru atragerea oamenilor in sistem, mentinerea lor, asigurarea unei indepliniri sigure a functionarii, dezvoltarea uno[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul resurselor umane in Cadrul Orga

Resursele umane fiind un capital unic si fundamental al organizatiei este necesar sa subliniem diversitatea factorilor motivationali ai participarii capabili sa asigure succesul, competitivitatea si viitorul acesteia.La nivelul fiecarei organizatii se fac investitii substantiale pentru atragerea oamenilor in sistem, mentinerea lor, asigurarea unei indepliniri sigure a functionarii, dezvoltarea unor capacitati capabile de adaptare la toate modificarile mediului social-economice si nu in ultimul rand la anticiparea schimbarilor in relatiile dintre organizatii.

Investitiile si cheltuielile anticipate capata o valoare strategica cu atat mai mult cu cat resursele umane se inscriu ca o variabila critica in succesul sau insuccesul oricarei organizatii. Importanta strategica a resurselor umane rezida si din faptul de a fi singura sursa reala a carei capacitate de cunoastere, cel putin in principiu este extensibila la infinit. Concomitent cu modificarile mediului tehnic si informational, schimbarile de pe piata muncii pot avea implicatii si uneori imprevizibile sau greu cuantificabile economic, iata de ce resursele umane sunt cu atat mai valoroase, rare, greu de substituit si nu in ultima instanta de neinlocuit.

Resursele umane constituie un potential deosebit cu anumite caracteristici si note diferentiale fata de ceilalti actori ai "jocului economic". Ele depind si sunt influientate de dimensiunile demografice si de modificarile structurale care au loc in cadrul populatiei. Sunt singurele capabile sa produca, sa reproduca, toate celelalte resurse aflate in campul operational din scena economica.
Resursele umane sunt capabile de creativitate, de solutii si idei noi, originale si valoroase si sunt singurele capabile de a extinde si controla cunoasterea.

Au capacitatea, cel putin in principiu, de extensibilitate nelimitata in crearea de noi simboluri, de a induce noi sensuri si semnificatii in scena economica. Resursele umane sunt supuse flexibilitatii functionale care are loc permanent pe piata muncii. Sunt mai sensibile la evolutiile atipice a structurilor economice si in acelasi timp o anumita rezistenta la schimbare. Au dependenta fata de o anumita gestiune previzionala tocmai prin posibilitatile de anticipare ale schimbarilor sau mutatiilor din mediul economic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.