Rolul publicitatii intr-o societate de consum

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.76

nivel: Liceu

Atunci reclamele au inceput sa apara si sa aiba effect.de al emblema Pepsi in diferite ipostaze,clipuri ,filmulete animate, clipuri cu diferite celebritati cum sunt Shakira , Beyonce, Pink sau Enrique Iglesias , pana la diferite slogane cum ar fi :"pepsi - dare for more!"sau concursuri cu premii atragatoare. Cu ajutorul publicitatii, firma si-a facut emblema si numele, niste elemente rec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul publicitatii intr-o societate de consum

Atunci reclamele au inceput sa apara si sa aiba effect.de al emblema Pepsi in diferite ipostaze,clipuri ,filmulete animate, clipuri cu diferite celebritati cum sunt Shakira , Beyonce, Pink sau Enrique Iglesias , pana la diferite slogane cum ar fi :"pepsi - dare for more!"sau concursuri cu premii atragatoare. Cu ajutorul publicitatii, firma si-a facut emblema si numele, niste elemente recunoscute pe plan mondial , astefel renumele companiei cat si capitalul financiar au crescut foarte mult.

Pentru a castiga si pentru a fi in fruntea clasamentelor, vorbim aici despre publicitate, recunoastere , ciliate si un plan economic cat mai ridicat , compania Pepsico a recurs la reclame cat mai indrasnete cu scopul de a urca in top. De exemplu pentru a devaloriza in fata publicului firma concurenta, cei de la Pepsi au conceput o reclama in care apare un baietel de vreo 8-9 ani , imbracat de joaca , netuns, mergand la un automat asezat la coltul unei intersectii al unui cartier pare-se marginas. Copilul cumpara de la automat doua doze de coca-cola si le aseaza in picioare pe jos. Se suie pe ele si incet apasa butonul pentru pepsi.

Cand doza iese din aparat, baietelul se da jos grabit , o desface si pleaca savurand-o si lasand cele 2 doze in urma.
Aceasta reclama face ca firma pepsi sa para una dorita , produsele lor fiind cele pentru care consumatorii opteaza , iar firma concurenta este calcata in picioare, decade.
Treptat , cu astfel de reclame si diferite campanii , compania se dezvolta , oferind o gama mai larga de produse din care fa cparte mirinda si 7up, fiecare cu o gama variata de arome.
Pe lanaga mirinda de portocale , gasim si alte variante de diferite fructe7up vine si el in variante diferite: 7up, 7up light, 7up ice si altele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.