Rolul media in rezolvarea conflictului din Afghanistan

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Liceu

Presedintele George W. Bush a fost primul care a trebuit sa se puna la punct cu aceste notiuni, stiut fiind ca, in timpul campaniei electorale, el credea ca talibanii sunt un grup rock, iar numele presedintelui Pakistanului ii era complet necunoscut. In prezent insa, vanzarile de carti despre Afghanistan si harti ale acestei tari au crescut notabil. Profesorii sunt pusi si ei, uneori, in dificulta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul media in rezolvarea conflictului din Afghanistan

Presedintele George W. Bush a fost primul care a trebuit sa se puna la punct cu aceste notiuni, stiut fiind ca, in timpul campaniei electorale, el credea ca talibanii sunt un grup rock, iar numele presedintelui Pakistanului ii era complet necunoscut. In prezent insa, vanzarile de carti despre Afghanistan si harti ale acestei tari au crescut notabil. Profesorii sunt pusi si ei, uneori, in dificultate de intrebarile copiilor, vazandu-se obligati sa se documenteze asupra acestui subiect pentru a le putea raspunde.

"Aceste evenimente i-au trezit pe oameni", a declarat Robert Goldman, profesor de drept international la American University din Washington. "Este clar ca acest lucru a schimbat perceptia americanilor despre o parte a lumii pe care pana acum au ignorat-o, schimbandu-le maniera de a judeca unele probleme internationale", a adaugat el.
Atentatul de 11 septembrie a insemnat debutul unei noi etape in evolutia relatiilor internationale, etapa cunoscuta sub denumirea de "Razboiul impotriva terorismului" sau "Cruciada impotriva terorismului".
Inca din momentul impactului primei aeronave cu cladirea nordica a World Trade Center presa americana si cea internationala a relatat cu lux de amanunte desfasurarea evenimentelor.

Ambii protagonisti ai inclestarii (SUA si fortele talibane) au incercat sa sensibilizeze opinia publica prin prezentarea adversarului ca fiind principalul vinovat de violenta excesiva ce caracterizeaza conflictul. Ambii pozeaza in victime, ambii cheama la formarea de aliante pentru lupta impotriva dusmanului si nu in ultimul rand ambii doresc sa le fie recunoscuta si acceptata justetea si legitimitatea propriilor actiuni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.