Rolul managementului corporativ in atragerea investitiilor de catre firmele rusesti

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.71

nivel: Facultate

Pentru intelegerea corecta a conceptului de management corporativ trebuie analizate pentru inceput acele notiuni importante cum ar fi corporatism si corporatie. Corporatizmul reprezinta co-proprietate de active la societate corporativa, parteneriat sau relatii contractuale cu scopul de a satisface interese personale sau publice. Corporatizmul este un mod de gestiune bazat pe compromisuri pentru as[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul managementului corporativ in atragerea investitiilor de catre firmele rusesti

Pentru intelegerea corecta a conceptului de management corporativ trebuie analizate pentru inceput acele notiuni importante cum ar fi corporatism si corporatie. Corporatizmul reprezinta co-proprietate de active la societate corporativa, parteneriat sau relatii contractuale cu scopul de a satisface interese personale sau publice. Corporatizmul este un mod de gestiune bazat pe compromisuri pentru asigurarea balantei de interese (1). Trasatura distincta a modelului corporatist este posibilitatea de asigurare a unei balante relative de interese pe baza de consensuri, compromisuri.

Asadar, corporatia este, in primul rand, un ansamblu de persoane fizice unite pentru asigurarea scopurilor comune, realizarea activitatilor generale, care formeaza un subiect juridic separat, persoana juridica; si, in al doilea rand, aceasta forma de organizare a activitatii de antreprenoriat este foarte raspandita in tari dezvoltate si presupune proprietate in diviziune, statut juridic si concentrarea functiilor de conducere in maini de top manageri (profesionalistilor special angajati) (2).

Obiectiv major al managementului corporativ eficient reprezinta crestere increderii din partea potentialilor investitori pentru mecanisme de atragere a investitiilor in companie si in baza acestei increderi dobandite, sa mareasca capitalizarea economiei ruse in total, iar la nivelul elementelor primare, sa sporeasca gradul de capitalizare a companiilor autohtone. Principalele conditii pentru atingerea scopului propus, cresterea eficacitatii si dezvoltarea durabila de management corporativ in Rusia sunt evidenta completa, analiza si asigurarea de imbinare deplina si satisfacere a intereselor tuturor subiectelor de relatii economice.

La ora actuala, perfectionarea managementului corporativ devine unul din cei mai decesivi factori in dezvoltare sociala si economica a Rusiei. Regimul cuvenit de management corporativ contribuie la utilizarea eficienta de capital propriu in corporatie, subordonarea organelor de administratie fata de companie insasi, precum si fata de actionari.Toti acesti factori ajuta corporatiile sa actioneze spre binele intregii societati, favorizeaza atragerea de resurse financiare de lunga durata si sporesc increderea investitorilor. Insa nivelul de management corporativ in Rusia lasa inca de dorit.

Aceasta situatia este influentata de caracteristici specifici ai capitalului actionar rus capatate in rezultatul distribuirii pachetelor mici de actiuni de la intreprinderi privatizate unui numar mare de actionari, persoane fizice. Alta caracteristica specifica societatilor ruse pe actiuni este existenta relatiilor deosebit de "stranse" intre administratorii de societate si detinatorii de mari pachete de actiuni. In rezultatul formarii acestei structuri de capital actionar, s-a intarit orientarea actionarilor mari spre pastrare relatiilor existente cu intreprinderea, si nu spre cresterea veniturilor din actiuni si marirea gradului de capitalizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.