Rolul genelor Knockout

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Genele tinta au un mare impact in incercarile de a elucida rolul functional al acestor gene. Beneficiul major al acestei tehnologii este acela de a permite analiza functiei proteinei produsa de o anumita gena in vivo. Astfel functia genei poate fi determinata in toate tipurile de celule normale, luand in considerare si interactiunile complexe intre molecule sau celule. Este astfel posibila determi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul genelor Knockout

Genele tinta au un mare impact in incercarile de a elucida rolul functional al acestor gene. Beneficiul major al acestei tehnologii este acela de a permite analiza functiei proteinei produsa de o anumita gena in vivo. Astfel functia genei poate fi determinata in toate tipurile de celule normale, luand in considerare si interactiunile complexe intre molecule sau celule. Este astfel posibila determinarea produsului genei in conditii de repaus al corpului, dar si in diferite situatii patologice si fiziologice.

Multe modele de gene knockout la soareci simuleaza fenotipul bolilor umane. Modelele de soareci modificate genetic reprezinta oportunitati unice pentru dezvoltarea si testarea diferitelor strategii terapeutice inainte ca acestea sa fie introduse in clinica. In viitor, ingineria genetica pe modele animale va fi indispensabila pentru realizarea unor descoperiri importante in ceea ce priveste mecanismele moleculare care stau la baza semnalizarii celulare, dezvoltarii, dar si a patogenezei, diagnosticului, prevenirii si tratamentul bolilor.

Modelele animale sunt deosebit importante pentru cercetarea biomedicala deoarece ajuta la intelegerea patogenezei bolilor si permit dezvoltarea de strategii terapeutice care sa permita studiul eficacitatii noilor tratamente cu consecinte asupra costului si timpului alocat trialurilor clinice [Malakoff D., 2000; Smithies O., 1993]. In unele cazuri, lipsa de modele animale a impiedicat progresul in directia dezvoltarii de terapii eficiente pentru bolile genetice.

Soarecii de laborator au devenit rapid cele mai utilizate mamifere in biomedicina datorita dimensiunilor reduse, ciclului de reproducere scurt, informatiei lor genetice cunoscute si mai ales datorita posibilitatii de a induce modificari genetice precise in celulele stem embrionare si de a le transfera la linii de soareci. Prin urmare manipularea genetica a soarecilor este actualmente larg raspandita, soarecii fiind utilizati ca modele animale ce ne ajuta sa intelegem dezvoltarea, prevenirea si tratamentul bolilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.