Rolul contabilitatii

1x punct

categorie: Contabilitate

nota: 8.50

nivel: Facultate

3. Intre contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune exista vreo legatura? Argumentati.Contabilitatea financiara furnizeaza informatii utile atat utilizatorilor interni (managerii intreprinderii), cat si celor externi. in marea categorie a utilizatorilor externi sunt inclusi investitorii actuali si potentiali, finantatorii bancari si alti creditori, agentiile guvernamentale (puterea pu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul contabilitatii

3. Intre contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune exista vreo legatura? Argumentati.Contabilitatea financiara furnizeaza informatii utile atat utilizatorilor interni (managerii intreprinderii), cat si celor externi. in marea categorie a utilizatorilor externi sunt inclusi investitorii actuali si potentiali, finantatorii bancari si alti creditori, agentiile guvernamentale (puterea publica), consilierii privind investitiile si analistii financiari, partenerii comerciali, salariatii si, la modul general, marele public.

Contabilitatea de gestiune isi atinge obiectivele sale prin: determinarea costurilor pe produse, servicii, activitati, centre de responsabilitate etc; determinarea marjelor si rezultatelor analitice pe produse si activitati;

Furnizarea informatiilor necesare intocmirii tablourilor de bord; furnizarea informatiilor utilizate pentru masurarea performantelor la nivelul diferitelor structuri ale intreprinderii4.Informatia contabila este produsul final al sistemului contabilitatii intreprinderii, care isi gaseste locul in:

Contabilitatea financiara prin documentele de sinteza si raportare contabila .Si contabilitatea de gestiune prin deciziile curente de conducere a intreprinderii.

4. Capitalul propriu: definitie, dobandire, componenta.
Capitalul propriu reprezinta sumele nedatorate in momentul inchiderii exercitiului care apartin proprietarului sau interesului rezidual al actionarilor in activele firmelor dupa deducerea valorilor.
Capitalul propriu este dobandit prin:aportul proprietarilor
autofinantarea;alte surse financiare.Capitalul propriu se identifica cu aporturile de capital sau capital social, primele de capital,rezervele, rezultatul reportat sau exercitiul rezultat.

5. Provizioanele: definitie.
Provizioanele sunt rezerve destinate acoperirii de riscuri si cheltuieli pe care evenimentele survenite sau in curs de desfasurare le fac probabile, dar a caror realizare este nesigura.
6. Imprumuturi si datorii asimilate: definitie, structura.
Capitalul strain este acela care provine de la alte persoane fizice sau juridice si care este rambursabil, adica devine exigibil la un anumit termen, care poate fi termen lung (de peste un an) sau termen scurt.

El cuprinde toate datoriile fata de terti pe termen mediu sau lung, acestea reprezentand orice datorie care nu indeplineste conditiile datoriilor curente. O datorie este curenta atunci cand se asteapta sa fie decontata in cursul normal al ciclului de exploatare al intreprinderii sau este exigibila in termen de 12 luni de la data bilantului.

Datoriile pe termen mediu si lung se identifica cu imprumuturile din emisiunea de obligatiuni, creditele bancare pe termen mediu si lung, datoriile legate de participarea in cadrul intreprinderilor in participatie sau asociative, datorii privind concesiunile si locatiile de gestiune, alte imprumuturi si datorii asimilate (credite de la alte intreprinderi sau institutii financiare etc.) precum si dobanzile aferente datoriilor pe termen lung si mijlociu.

Datoriile sunt considerate pe termen mediu daca durata de finantare este pana la cinci ani si pe termen lung daca durat de finantare este de peste cinci ani.Capitalul are un caracter stabil, in sensul ca asigura finantarea activitatii agentului economic pe o perioada mai mare de un an.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.