Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnailor cu colica rebala

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

-informatii legate de motivul prezentarii la cabinet: ati mai fost la medic pentru o problema similara? Ati mai avut vreo colica renala pana acum? Daca da, aveti documente medicale de la prezentarea anterioara? Cum s-a solutionat? stiti ca aveti afectiuni renale? Va incadrati in una din situatiile urmatoare: aveti doi rinichi normali, malformati?; aveti un singur rinichi congenital, functional, ch[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnailor cu colica rebala

-informatii legate de motivul prezentarii la cabinet: ati mai fost la medic pentru o problema similara? Ati mai avut vreo colica renala pana acum? Daca da, aveti documente medicale de la prezentarea anterioara? Cum s-a solutionat? stiti ca aveti afectiuni renale? Va incadrati in una din situatiile urmatoare: aveti doi rinichi normali, malformati?; aveti un singur rinichi congenital, functional, chirurgical? Evaluarea pacientului pe baza principiilor celor 14 nevoi fundamentale.

Monitorizarea.
-ecaluarea functiilor vitale (tensiune, puls, respiratie,diureza, temperatura) si raporteaza medicului modificarile aparute;
-evaluarea caracteristicilor durerii si al afectului macroscopic al ureei;
-tratamentul de aplicat (rol delegat in aplicarea tratamentului specificat in scris de medic). Tratamentul se administreaza dupa un orar prestabilit, la interval de 8 sau 12 ore, com-binatii de antispastice, antiinflamatorii si analgezice. La cerere, in functie de simptomatologie, se adauga antitermice, antiemetice.

Administrarea medicatiei prescrise se va face cu precautiile de rigoare legate de verificarea produsului (atentie la termenele de valabilitate, aspectul produsului, integritatea ambalajului), calea de administrare (Ex. Diclofenac-ul nu se administreaza decat strict intramuscular), tehnica administrarii (sunt bine cunoscute incidente-le si accidentele), interactiuni intre medicamente (Ex. Diclofenac +No-Spa=precipita).

Nerespectarea acestor precautii poate duce la aparitia unor complicatii in evolutia pacientului putand fi asimilate malpraxisului. Nu se perfuzeaza pacientul, se limiteaza ingestia de lichide, pacien-tul va intra ,,in cura de sete", aplicatiile calde,pregateste si urmareste efectuarea investigatiilor indicate de medic: ecografie de urgenta, RRVS, probe de sange (uree sangvina, creatinina serica, glicemie acid uric), probe de urina (sumar de urina, urocultura). Daca medical indica se efectueaza U.I.V. (probele de functie renala trebuie sa fie normale si pacientul sa aiba aproximativ 24 de ore de accalmie).

Asistenta medicala explica pacientului cum sa colecteze urina si sa urineze prin tifon (am putea recupera calculul pentru analiza chimica), recolteaza probe de sange si urina, pregateste pacientul pentru U.I.V.,acorda ingrijiri pacientului care varsa, acorda sprijin moral pacientului si familiei, delegate sub indrumarea medicului numai pe baza indicatiilor scrise de acesta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.