Rolul agogicii si dinamicii in activitatile de educatie muzicala

7x puncte

categorie: Muzica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Teoria muzicii este stiinta care se ocupa cu studiul fenomenelor si al raporturilor ce iau nastere intre sunete in opera muzicala.
Liszt spunea intr-o scrisoare catre George Sand: " Opera unor artisti este insasi viata. Inseparabil identificate una cu cealalta, ele sunt asemanatoare acelor cea a unui arbore al padurii. Sangele care le face inima sa bata este totodata seva ce se imprastie in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul agogicii si dinamicii in activitatile de educatie muzicala

Teoria muzicii este stiinta care se ocupa cu studiul fenomenelor si al raporturilor ce iau nastere intre sunete in opera muzicala.
Liszt spunea intr-o scrisoare catre George Sand: " Opera unor artisti este insasi viata. Inseparabil identificate una cu cealalta, ele sunt asemanatoare acelor cea a unui arbore al padurii. Sangele care le face inima sa bata este totodata seva ce se imprastie in frunzele si fructele de pe ramuri, iar balsamul pretios pe care il culegi de pe o scoarta sunt lacrimile tacute ce curg una dupa alta din pleoapele lor.

Indeosebi muzicianul care se inspira din natura fara a copia insa exala in sunete motive cele mai intime ale destinului sau. El gandeste, simte, vorbeste prin muzica".
Muzica este arta care reflecta viata omului, natura, sentimentele, ideile prin imagini sonore.
Teoria muzicii este studiata nu numai din perspectiva celor trei elemente: melodia, ritmul si armonia, ci si din punct de vedere al interpretarii prin respectarea intentiilor agogice si dinamice ale compozitorului.

Melodia este gandirea si ideea muzicala exprimata la o singura voce, constand intr-o succesiune de sunete organizate din punct de vedere intonational si ritmic. Fara melodie nu exista cantec, de aceea ea face muzica mai frumoasa, mai bogata prin trasaturile expresive, capabile sa exprime bucuria, tristetea, calmul, nelinistea, eroismul dar si alte motive pe care le manifesta compozitorul printr-o sensibilitate artistica.

O melodie sau o piesa muzicala interpretata de cor, orchestra sau un singur instrument nu se canta tot timpul cu aceeasi intensitate, ci uneori mai tare, alteori mai incet sau potrivit de tare, cateodata foarte incet, alteori foarte tare. Aceasta diferenta de tarie, de forta in emiterea sunetelor, da muzicii inteles, varietate si ne face sa o ascultam cu mai mult interes.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.