Rolul activitatilor extracurriculare in relatia scoala-familie

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.91

nivel: Gimnaziu

Dealtfel, in contextul actual, aceste legaturi par a fi mai necesare ca niciodata. Intr-adevar, misiunea sociala a scolii depaseste tot mai mult simpla atingere a obiectivelor pedagogice ale curriculum-ului scolar avand in vedere si faptul ca multi parinti sunt prea preocupati de problemele familiale, profesionale sau sociale pentru a putea urmari evolutia copiilor lor sau coerenta dintre educatia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rolul activitatilor extracurriculare in relatia scoala-familie

Dealtfel, in contextul actual, aceste legaturi par a fi mai necesare ca niciodata. Intr-adevar, misiunea sociala a scolii depaseste tot mai mult simpla atingere a obiectivelor pedagogice ale curriculum-ului scolar avand in vedere si faptul ca multi parinti sunt prea preocupati de problemele familiale, profesionale sau sociale pentru a putea urmari evolutia copiilor lor sau coerenta dintre educatia pe care copilul o primeste in familie si cea scolara.

Atat parintii cat si cadrele didactice beneficiaza de avantajele unei astfel de colaborari. Binefacerile sunt numeroase, incepand cu o mai buna cunoastere reciproca si depasirea stereotipurilor, si continuand cu identificarea unor interese comune in beneficiul copiilor. In sfarsit, colaborarea este benefica si pentru scoala, parintii aducand deseori resurse suplimentare ce pot sustine rolul educativ al scolii dar ofera si un cadru pentru o continua reevaluare.

O serie de programe au incercat sa promoveze o participare mai activa a parintilor la activitatile scolii si au propus diferite forme de activitati de colaborare. Anumite practici au drept obiectiv ameliorarea relatiilor dintre familie si scoala: in cadrul acestor programe, parintii contribuie la elaborarea si realizarea unor activitati care stimuleaza schimbul de informatii si care favorizeaza relatiile interpersonale armonioase. In cadrul programelor vizand sprijinul scolar, parintii sunt invitati sa se implice in conceperea si sustinerea unor proiecte scolare si a unor parteneriate .

Scopul parteneriatului dintre familie si scoala este formarea si consolidarea unor raporturi echilibrate intre scoala-familie-elev, in masura sa-i confere copilului sentimentul de siguranta atat de necesar structurarii armonioase a personalitatii sale, stabilirea unei relatii de comunicare deschisa, continua si eficienta, gasirea solutiilor de imbunatatire a comunicarii cu copiii, determinarea implicarii constiente in educatie, dezvoltarea competentelor de lucru cu familia elevului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.