Roboti industriali

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Sistemul energetic reprezinta sursa de energie si asigura fluxurile energetice necesare functionarii celorlalte sisteme ale robotului. Natura acestor sisteme poate fi mecanica, electrica, hidraulica, pneumatica sau combinatii ale acestora. Fluxurile energetice sunt dirijate spre sistemele mecanice ce au rolul de a asigura locomotia in cazul robotilor mobili respectiv manipularea obiectelor in cazu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Roboti industriali

Sistemul energetic reprezinta sursa de energie si asigura fluxurile energetice necesare functionarii celorlalte sisteme ale robotului. Natura acestor sisteme poate fi mecanica, electrica, hidraulica, pneumatica sau combinatii ale acestora. Fluxurile energetice sunt dirijate spre sistemele mecanice ce au rolul de a asigura locomotia in cazul robotilor mobili respectiv manipularea obiectelor in cazul robotilor stationari.

In :azul robotilor mobili ce au pe langa functia de locomotie si functii de manipulare sistemul energetic dirijeaza fluxuri energetice de aceiasi natura sau de natura diferita ?pre cele doua sisteme mecanice de actionare.Sistemul mecanic este un sistem complex alcatuit din sisteme ce asigura manipularea si/sau locomotia respectiv prehensarea si/sau contactul cu suprafata de sprijin.
Sistemul mecanic de locomotie specific robotilor mobili, asigura pozitionarea si orientarea corpului robotului in raport cu suprafata de sustinere in vederea deplasarii ntregului ansamblu.

Sistemele de contact pot fi: roti, senile, talpa pedipulatorului sau
-ombinatiile acestora.Sistemul mecanic de manipulare asigura pozitionarea si orientarea efectorului enninal in raport cu un sistem de referinta considerat fix.Efectorul terminal poate fi: prehensor sau o unealta specializata (dispozitiv).Senzori interoceptori apartin sistemului de masura si control cu rolul de a stabili ' irea interna de functionare a robotului descrisa de parametrii cinematici si dinamici ai miscarii. Acesti senzori sunt de fapt traductori de deplasare, forta, presiui:-temperatura,etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.