Robinson Crusoe - rezumat pe capitole

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Nu dupa mult timp capitanul a murit la Londra si Robinson i-a dat sotiei acestuia 200 de galbeni. Cand acesta s-a intors din nou pe Coastele Guineii au fost surprinsi de o corabie de pirati. Ei au incercat sa riposteze, dar piratii erau mai bine pregatiti, dece echipajul a fost luat ostatec. Insa el a avut o soarta mai buna decat ceilalti, deoarece a ramas pe vasul piratilor si astfel avea sanse m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Robinson Crusoe - rezumat pe capitole

Nu dupa mult timp capitanul a murit la Londra si Robinson i-a dat sotiei acestuia 200 de galbeni. Cand acesta s-a intors din nou pe Coastele Guineii au fost surprinsi de o corabie de pirati. Ei au incercat sa riposteze, dar piratii erau mai bine pregatiti, dece echipajul a fost luat ostatec. Insa el a avut o soarta mai buna decat ceilalti, deoarece a ramas pe vasul piratilor si astfel avea sanse mai mari de scapare. Robinson era adesea trimis la pescuit cu un maur si cu un baiat pe nume Xury, si de fiecare data ii veneau in cap idei descapare dar niciodata nu le folosea.

Pana cand odata capitanul invitase 2 mauri, dar acestia au amanat venirea asa ca Robinson, Xury si un servitor au plecat la pescuit, cu multe provizii, pusti si toate cele- toate pregatite de Robinson- la ,, pescuit de libertate ''. Dupa ce s-au departat de mal Robinson l-a aruncat in mare pe servitor si astfel totul decurgea conform planului s-au indreptat spre coastele din sud unde erau multe triburi de negri foarte ostili. Inspre seara au pierdut orice indiciu care sa le indice unde erau asa ca s-au gandit sa acosteze la mal, dar au zarit niste namile asa ca au aruncat ancora si au dormit in barca.

In timpul noptii se auzeau fel de fel de ragete si Xury a zarit o fiara apropiindu-se de ei asa ca au tras in ea. Nu dupa mult timp si-au dat seama ca nu mai au apa asa ca trebuia sa acosteze. Ajunsi la mal erau tot timpul cu ochii pe barca de frica salbaticilor, dar Xury a fugit in fata ca sa ia apa si in 10-15 minute a venit cu o prada pe umeri si cu un urcior de apa.

Deoarece nu stiau unde se afla erau nevoiti sa mearga de-alungul coastei pana cand vor vedea o barca engleza care ii putea salva. In timp ce mergeau sa acosteze pentru a lua provizii Xury a observat un leu care era langa mal. Robinson a luat pusca si a incercat sa ii nimereasca, capul, dar nu a reusit. A doua lovitura a mers direct in capul leului. Robinson nu a vrut sa ia nimic din prada, dar Xury a vrut sa-i taie laba asa ca Robinson a decis sa jupoaie leul pentru ca mai tarziu sa poata dormi pe blana acestuia.

Timp de aproximativ 22 de zile Robinson a calatorit spre Brazilia unde a cunoscut un capitan cumsecade care i-a cumparat tot ce avea el de vandut si care l-a prezentat pe Robinson unui prieten de-al sau, care avea o plantatie de trestie de zahar. A locuit la el si a invatat despre cultivarea de trestie de zahar. Dupa ce a obtinut permisul pentru cultivare, Robinson a cumparat o parcela de pamant unde impreuna cu vecinul sau, Wells au inceput sa cultive trestie de zahar. In urmatorii ani afacerea a inceput sa mearga si de aceea Robinson a inceput sa cultive si tutun.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.