Riscul investitiei

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.98

nivel: Facultate

Pentru a produce dar si pentru a consuma
Direct sau indirect - incredintind altora parte din resursele noastre spre a fi investiteInvestim intr-un domeniu pe care il cunoastem sau riscam aventurindu-ne in directii noi Rezultatele investitiei ne satisfac, ne bucura sau ne dezamagesc. In sens restrins, investitia este procesul de alocare a unor resurse banesti intr-o activitate economico-fina[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Riscul investitiei

Pentru a produce dar si pentru a consuma
Direct sau indirect - incredintind altora parte din resursele noastre spre a fi investiteInvestim intr-un domeniu pe care il cunoastem sau riscam aventurindu-ne in directii noi Rezultatele investitiei ne satisfac, ne bucura sau ne dezamagesc. In sens restrins, investitia este procesul de alocare a unor resurse banesti intr-o activitate economico-financiara, in scopul de a obtine profit.
Cheia functionarii si dezvoltarii unei economii de piata este dreptul intreprinzatorului de a dispune liber si independent de mijloacele sale materiale, banesti si intelectuale.

Angajarea resurselor proprii intr-o activitate presupune optiunea libera, asumarea responsabilitatii si implicit a riscului, fiind indreptatit la insusirea nestingherita a rezultatelor activitatii.
INVESTITIA PE PIATA DE CAPITAL Oferta, circulatia si rezultatele investitiilor de capital au forma emisiunii si circulatiei titlurilor de valoare cu caracter de investitii, a valorilor mobiliare, a legalizarii, organizarii si institutionalizarii tranzactiilor cu aceste titluri.

Investitorul raspunde ofertei de valori mobiliare, oferta care vine din partea unui
emitent - care are dreptul de a emite certificate de valoare cu caracter de investitie si
a obtine astfel capitalul necesar realizarii dezvoltarii. Emisiunea nu este un scop in sine ci este legata de realizarea unei investitii si se supune unor reguli stabilite de catre organele abilitate ale statului.

In general, fiecare emitent are dreptul de a emite numai anumite tipuri de certificate de valoare.
Investitorul cumpara valori mobiliare cu scopul de a obtine avantaje economice sub forma profitului sau a drepturilor de proprietate, tranzactie, creanta, etc. In momentul cind acesta cumpara anumite titluri isi asuma anumite riscuri, mai mici sau mai mari, functie de investitie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.