Riscul in procesul creditarii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Creditul este operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse, in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare, in mod normal, insotite de plata unei dobanzi ce remunereaza pe imprumutator.
Definitie: Creditul bancar este o suma de bani acordata de catre banca persoanelor fizice sau juridice pe o perioada determinata de timp si pentru care se plateste o dobanda care reprezinta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Riscul in procesul creditarii

Creditul este operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse, in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare, in mod normal, insotite de plata unei dobanzi ce remunereaza pe imprumutator.
Definitie: Creditul bancar este o suma de bani acordata de catre banca persoanelor fizice sau juridice pe o perioada determinata de timp si pentru care se plateste o dobanda care reprezinta uzufructul sau pretul capitalului credit.Importanta creditului in economie este marcata de rolul si functiile pe care le indeplineste.

1. Functia distributiva. Creditul indeplineste functia de mobilizare a resurselor banesti disponibile la un moment dat in economie (economiile populatiei, soldurile creditoare ale conturilor curente ale societatilor comerciale, depozitele unor institutii financiare, plasamente interbancare, sume alocate de stat cu o anumita destinatie, etc.) si ulterior distribuirea resurselor banesti prin intermediul creditului catre sectoarele de activitate care au nevoie de mijloace banesti.

Economiile latente sunt dirijate cu ajutorul creditului catre domenii eficiente, pornindu-se de la relatia: E = I (economiile = investitiile) => marile investitii dintr-o economie de piata sunt efectuate centralizand economiile detinatorilor de capital; rezulta ca disponibilitatile banesti valorificate prin procesul de creditare sporeste rolul creditului in economie, impulsionand actiunea productiva a capitalurilor cu consecinte directe asupra cresterii avutiei nationale,

prin investirea acestora in ramuri si activitati rentabile.
Oferind posibilitatea accesului la lichiditati a oricarei societati comerciale, indiferent de statutul juridic, creditul contribuie la dezvoltarea firmelor mici si mijlocii adesea promotoare ale inovatiei, favorizand concurenta cu efectele sale benefice asupra cresterii economice, a echilibrului in general.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.